Održan Prvi Festival sporta u Kostolcu

 

 

Prvi Festival sporta u Kostolcu, održan je danas u kostolačkoj Sportskoj hali. Tom prilikom predstavljeni su svi sportski klubovi i organizacije sa teritorije Gradske opštine Kostolac. Organizovanjem Festivala sporta Kostolac je još jednom dokazao da je grad sporta jer iz dana u dan doprinosi njegovom unapređivanju i omasovljavanju.

 

Festival je prema rečima organizatora, organizovan pre svega prvenstveno za učenike osnovnih i srednjih škola, ali i za predškolce, kako bi ih upoznali sa sportskim disciplinama i kod njih probudili zainteresovanost da se bave nekim od sportova.

 

Cilj festivala je promovisanje sporta i zdravog načina života kao i razvoj sporta na lokalnom nivou.

 

 

Na samom početku prisutnima se obratio direktor Osnovne škole „Jovan Cvijić“, Serdžo Krstanoski, istakavši da je Festival sporta prilika da se deca upoznaju sa svim sportskim klubovima koji aktivno rade na teritoriji kostolačke opštine.

 

Bavljenje sportom je veoma važno za mlade, za njihov razvoj i zato je Festival sporta veoma važan za sve nas. Nadam se da ćemo taj zdrav način života i sport promovisati kao vrednost ovog grada. Želja mi je da se od danas svi uklučite u sport, da probate da pronađete sebe u nekoj sportskoj disciplini i da što duže ostanete u sportu – rekao je Serdžo Krstanoski.

 

Festival sporta zvanično je otvorio predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, izrazivši zadovoljstvo jer je manifestacija okupila veliki broj dece i mladih na jednom mestu u cilju promocije sporta i njegovih vrednosti.

 

Današnji dan je kruna našeg rada u prethodnom peridu. Trudili smo se da kao lokalna samouprava, a uz veliku pomoć Kulturno sportskog centra“Kostolac“ i svih ljudi koji se bave sportom obezbedimo najbolje uslove za bavljenje kako rekreativnim, tako i profesionalnim sportom i na taj način  predstavimo rezultate našeg rada“ – rekao je Savić poželevši svim klubovima i sportskim organizacijama puno uspeha u daljem radu.

Savić je istakao da će i u narednom periodu lokalna samouprava nastaviti da razvija sve uslove za pravilan fizički razvoj dece, ali i da će izdvajati značajna sredstva za razvoj sporta i održavanje sportskih terena.

 

Direktorka Kulturno sportskog centra „Kostolac“, Jelena Šamanc uručila je prigodna priznanja svim predsednicima sportskih klubova i organizacija za nesebičan rad sa decom, ali i za promovisanje sporta kao segmenta zdravog životnog stila.

 

Festival sporta muzički je obogatio hor „Dunavska lira“ , pod dirigentskom palicom Marije Mitić.

 

Organizatori prvog festivala sporta su Kulturno sportski centar Kostolac u saradnji sa 21 klubom sa teritorije Gradske opštine Kostolac, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!