OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SA 9. MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE “KOSTOLAC 2017”

 

U okviru manifestacije „Novembarski dani kulture“ u četvrtak, 16. novembra, u holu Doma kulture u Kostolcu, svečano je otvorena izložba slika Udruženja likovnih stvaralaca Kostolca „Spektar“.

 

Umetnička dela nastala su na 9. Međunarodnoj likovnoj koloniji „KOSTOLAC 2017“ , koja je organizovana povodom Dana rudara.  Na koloniji, koja je održana od 02. – 09. avgusta ove godine učestvovalo je 18 slikara, koji su radili tehnikom ulje na platnu.

 

Izložbu je zvanično otvorila Snežana Milošević, predsednik ULSK “ SPEKTAR“ , naglasivši značaj održavanja kolonija za afirmaciju likovnog stvaralaštva, ali i za podsticanje stvaralačkog duha.

 

Tema kolonije je bila slobodna, a slike koje su nastale, odraz su našeg unutrašnjeg bića. Pored druženja likovnih umetnika koji su došli iz drugih gradova i država, kolonija je doprinela promovisanju Kostolca i okolnih mesta sa svim kulturnim lokalitetima koji datiraju još iz antičkog doba“ – rekla je Snežana Milošević.

 

Otvaranje izložbe „KOSTOLAC 2017“ stihovima su oplemenile Slavica Stanojlović, slikarka i pesnikinja i Aleksandra Vujičić, pesnikinja, a muzički obogatili Slobodan Janković, vokalni solista i Kiril Dimitrov-Diki slikar i umetnik na gitari.

 

 

U radu likovne kolonije učestvovali su umetnici: Katarina Vukašinović, Predrag Peđa Milovanović, Đorđe Stanić, Milan Ranković, Snežana Bekrić, Predrag Radošević, Dušan Tomašević, Kiril Dimitrov-Diki, Jovan Đajić, Olgica Đorđević, Zvonko Šindrić, Obrad Jovanović, Ana Kojić, Goran Stević, Bato Đokić, Dragiša Đorđević, Vladan Micić-Micke i Snežana Milošević.

 

Izložbu je organizovalo Udruženje likovnih stvaralaca Kostolca „Spektar“ , pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac i Kulturno- sportskog centra “ Kostolac“ .

 

Izložba će biti otvorena za sve posetioce do 22. novembra.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!