Obeležen 6. oktobar Dan „Elektroprivrede Srbije“

 

Rezultati pokazali snagu EPS-a 

 

 

 

 

Zaposleni u „Elektroprivredi Srbije“ uspešno su se izborili sa svim izazovima u ovoj teškoj godini i ovo će biti jedna od najboljih godina za EPS po svim parametrima, rekao je danas Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije.

 

Antić je na svečanoj sednici Nadzornog odbora EPS povodom obeležavanja 6. oktobra Dana EPS-a zahvalio svim zaposlenima i čestitao im na vrednom i predanom radu.

 

Ovo je godina u kojoj smo pokazali koliko  je EPS stabilna, žilava kompanija koja se bori svaki dan i na kraju prevazilazi sve izazove. Imali smo težak i neprijatan prvi kvartal u kojem smo se suočili sa izazovima iz klimatskih i tehnoloških razloga, ali smo to uspešno prevazišli i rezultati pokazuju da će ovo biti jedna od boljih godina za EPS. U prvih devet meseci proizvedeno je za 633.000 tona uglja više nego u istom periodu 2016, a proizvodnja otkrivke u RB „Kolubara“ veća je za šest odstorekao je Antić.

 

Ministar je odbacio kritike analitičara iznete prethodnih dana i poručio da EPS spremno ulazi u predstojeću zimu.

 

Nije lako biti deo EPS-a jer ste stalno pod kritikom javnosti kao kompanija od koje se uvek očekuje najviše. Dobronamerne i opravdane kritike motivišu da dajemo bolјe rezultate, ali imamo profesionalne analitičare koji iznose nejasne podatke i unose blagi nemir među građane izjavama o loše dimenzioniranoj proizvodnji. Želim da kažem svim građanima Srbije da ćemo potpuno spremni ući u ovu zimu, u svim elektroenergetskim kompanijama uključujući EPS i nema potrebe da bilo ko unosi nemir među građane. Ovo je jedan dobar sistem u kojem je sve utegnuto i kvalitetno balansirano od proizvodnje, prenosa do distribucije električne energije i nema razloga za brigu istakao je Antić.

 

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ čestitao je svim zaposlenima Dan EPS-a i istakao da je na rudarima, monterima, inženjerima i rukovodiocima u kompaniji da sačuvaju i modernizuju ono što su uradile prethodne generacije.

 

O dobrim rezultatima govori i to što je EPS na najnovijoj listi top 100 kompanija u jugoistočnoj Evropi na sedmom mestu, a prošle godine bio je na 19. mesturekao je Grčić. On je dodao da su nagrade „Đorđe Stanojević“ povodom Dana EPS-a dodeljene onima koji ih stvarno zaslužuju i naglasio da EPS ne zaboravlja ljude koji su u svojoj karijeri i svom radnom veku prednjačili da učine nešto dobro za EPS.

 

Profesor dr Branko Kovačević, predsednik Nadzornog odbora JP EPS rekao je da je gradnja elektrana početkom 20. veka bila podsticaj industrijalizaciji Srbije i izrazio očekivanje da će modernizacija EPS-a i energetika biti osnova za dalji ekonomski razvoj Srbije.

 

Povodom Dana EPS-a uručena su priznanja „Đorđe Stanojević“ za doprinos razvoju elektroprivrede u Srbiji. Za višedecenijski uspešan rad i doprinos u oblasti elektroenergetike nagrađeni su Zoran Božović, dr Dušan Čomić, Slobodan Kujović, Milan Kovačević i posthumno Milenko Vulićević.

 

 

Dan EPS-a obeležava se 6. oktobra kao sećanje na početak rada prve javne elektrane u Srbiji 1893. godine, koja je napravljena u Beogradu, na Dorćolu, saopštavaju iz Sektora za odnose s javnošću JP EPS.

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!