Lokalna samouprava nastavlja sa investicijama u svim naseljima na teritoriji G.o. Kostolac

 

Predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić i direktor Osnovne škole “ Jovan Cvijić“ , Serdžo Krstanoski, gostovali su u programu „ Radio Stil“ – a u četvrtak, 31. avgusta.

 

Predsednik Savić je govorio o realizovanim investicijama na teritoriji Gradske opštine Kostolac, ostvarenim rezultatima i planovima, ali i važnim projektima čija se realizacija očekuje u narednom periodu.

 

Da lokalna samouprava realizuje sve projekte u skladu sa donešenim planovima potvrdio je Ivan Savić govoreći o radovima koji se sprovode na teritoriji kostolačke opštine. On je tom prilikom napomenuo realizovanje radova u ulici Bože Dimitrijevića koji se izvode od semafora ka Sportskoj hali. Prema rečima Savića ovu investiciju finansira grad Požarevac, a sredstva opredeljena u te svrhe iznose oko 10 miliona dinara. U skorije vreme očekuje se završetak radova na postavljanju cevi za odvođenje atmosferskih voda, uređenju trotoara kao i presvlačenje kolovoza.

 

 

Što se tiče uređenja prostora oko Sportske hale i u samoj hali predsednik je istakao da je već realizovano dosta radova, a među najvažnijima naveo sanaciju parketa, zamenu PVC stolarije, demontažu postojeće i montažu nove LED rasvete, sanaciju mokrih čvorova, krova i oluka. “ Svi poslovi odnosili su se na jednu javnu nabavku koja je sprovedena u pet partija, a kojom je ostvarena ušteda od 30 % u odnosu na projektantske i tržišne vrednosti koje su bile zadate i na osnovu kojih je budžet bio planiran“  – rekao je Savić napomenuvši da su u toku radovi na popločavanju trotoara od Sportske hale do hotela(pored stadiona) u ulici Bože Dimitrijevića, zatim popločavanje trotoara u ulici Stevana Nemanje i popločavanje trotoara između pomenutih ulica, ali i na prostoru ispred Sportske hale, čiji se završetak očekuje već u septembru.

 

Govoreći o uređenju putne infrastrukture predsednik Gradske opštine je rekao da se ravnomerno radi u svim mesnim zajednicama. Kao jednu od najvećih investicija ovakvog tipa, Savić je izdvojio presvlačenje kolovoza u ulici Kapetana Todića i dela Kobalove u selu Kostolac. Vrednost ovih radova iznosi 10,8 miliona dinara, investitor je grad Požarevac, a izvođač radova Preduzeće za puteve Požarevac. Savić je najavio da se nada da će se do kraja 2017. godine realizovati i završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji glavne ulice kroz selo Kostolac do samog ulaza u Kostolac.

 

Takođe na teritoriji Gradske opštine Kostolac asfaltirane su dve ulice u Klenovniku u vrednosti od 8 miliona dinara, zatim jedna ulica u selu Ostrovu, a vrednost ove investicije iznosi oko 4 miliona dinara. U narednom periodu u planu je asfaltiranje ulice Lole Ribara u naselju Petka, postupak javne nabave za ovu investiciju je već sproveden, ugovor je potpisan i u skorije vreme očekuje se i izvođenje radova na asfaltiranju, čija je vrednost oko 4 miliona dinara.

 

O radovima na adaptaciji Osnovne škole “ Jovan Cvijić “ govorio je direktor, Serdžo Krstanoski, izrazivši zadovoljstvo s obzirom na činjenicu da će po završetku radova kostolačka škola biti jedna od najsavremenijih ustanova u Srbiji.

 

„Škola je zahvaljujući lokalnoj samoupravi grada Požarevca i Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj aplicirala za program “ Gradimo zajedno “ , a sredstva su obezbeđena preko Vlade Republike Srbije iz Evropske investicione banke. Zahvaljujući gradonačelniku grada Požarevca Banetu Spasoviću koji je obezbedio sredstva za projektnu dokumentaciju naša škola je pred kraj prošle godine konkurisala za sanaciju i adaptaciju kompletnog školskog objekta. Pored idejnog projekta škola je morala da završi ozakonjenje i legalizaciju kompletne školske zgrade“- rekao je Krstanoski napomenuvši da će do 4. septembra biti uređene sve učionice, hodnici i toaleti kako bi učenici mogli nesmetano da pohađaju nastavu. Kompletan završetak radova na adaptaciji škole planiran je od 25. do 30. oktobra.

 

Tokom emisije predsednik G.o. Kostolac, Ivan Savić je takođe govorio o uređenju zabavnog parka kod Doma omladine, o sredstvima koja su uložena u uređenje kostolačke plaže, ali i o značajnim investicijama koje će se realizovati na teritoriji kostolačke opštine do kraja 2017. godine.

 

Iz godine u godinu lokalna samouprava ulaže značajna sredstva u uređenje kostolačke plaže, kako bi našim sugrađanima, ali i gostima obezbedila što bolje uslove za uživanje tokom letnjih meseci, a ove godine nabavljena je još jedna količina ležaljki i izrađena još jedna količina suncobrana. Savić je u toku emisije istakao da je sproveden postupak javne nabavke za uređenje pristupne staze, a vrednost ovog projekta je oko 3 miliona dinara. Takođe sproveden je i postupak javne nabavke u kome je ugovorena javna rasveta na pomenutoj pešačkoj stazi. “ To je prva LED javna rasveta na teritoriji grada Požarevca koja se nalazi na nekoj javnoj površini, a vrednost ovog projekta je oko 3 miliona dinara sa uračunatim PDV-om – naveo je Savić najavivši nove radove na kostolačkoj plaži koji će se realizovati na kraju kupališne sezone.

 

Od značajnijih investicija koje će se u narednom periodu realizovati na teritoriji kostolačke opštine predsednik opštine je izdvojio širenje i izgradnju toplifikacione mreže. “ U toku ove godine planiramo da rekonstruišemo jedan deo mreže i da dogradimo delove naselja koja do sada nisu bila pokrivena mrežom. Kroz postupak javne nabavke koji je uspešno sproveden, mi smo uspeli da ugovorimo izgradnju i rekonstrukciju mreže na osam lokacija u iznosu od 67, 5 miliona dinara. S obzirom da je procenjena vrednost javne nabavke bila 74 miliona dinara, mi smo ovim postupkom uspeli da uštedimo 6,5 miliona dinara“ – rekao je Savić istakavši da je u toku završetak toplifikacione mreže u naselju Petka, i da je u planu da se tokom meseca septembra raspiše javna nabavka za drugu fazu projekta toplifikacije naselja Ostrovo, čime bi bilo zaokruženo projektovanje toplifikacione mreže na teritoriji Ostrova. Time bi se obezedili uslovi za dalje postupanje i planiranje izgradnje toplifikacione mreže na ovoj teritoriji.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!