Proizvodnja energije u ogranku „TE–KO Kostolac“: Sve ide prema planu

 

Za šest meseci isporučeno je 3,3 milijarde kilovat-časova električne energije. To je za osam odsto više od plana

 

Proizvodnja električne energije u termoelektranama u ogranku „TE–KO Kostolac“ u znaku je rekordne letnje potrošnje u danima tropskih vrućina, zbog čega je mobilno stanje u termosektoru. U poslednja tri meseca, a pogotovo u vreme visokih temperatura, termoelektrane su radile punim kapacitetom.

 

 

Kostolački blokovi takvim režimom rade od početka godine, što se vidi i po rezultatima za šest meseci. Energetskom sistemu „Elektroprivrede Srbije“ isporučeno je za pola godine 3,3 milijarde kilovat-časova električne energije. To je za osam odsto više od plana.

 

Blokovi TE „Kostolac A” isporučili su gotovo milijardu kilovat-sati, što je za četiri odsto više od planiranog. Posmatrano po blokovima, blok A1 je proizveo više od 302 miliona kWh, dok je blok A2 premašio očekivanu polugodišnju proizvodnju za 5,6 odsto, što iznosi oko 663 miliona kWh električne energije.

 

Zajednička proizvodnja blokova TE „Kostolac B” u prvoj polovini godine iznosi oko 2,3 milijarde kilovat-časova, što posmatrano u procentima iznosi deset odsto više od plana. Blok B1 je u tom periodu proizveo oko 1,078 milijardi kWh, a blok B2 više od 1,2 milijarde kilovat-časova.

 

Preostaje da se tokom avgusta i septembra završe pripreme za zimsku sezonu.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!