Edukativno predavanje o religiji u Biblioteci u Kostolcu

 

U kostolačkoj biblioteci, ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u sredu 19. jula 2017. godine, održano je predavanje na temu: Monoteizam – religija našeg vremena i novi religijski pokreti. Predavač, Aleksandar Vujičić, kostolački veroučitelj, govorio je o religijskom fenomenu, koji je izuzetno važan i aktuelan u svim epohama.

 

Posetioci biblioteke, sa pažnjom su slušali predavača, koji je izneo puno zanimljivih podataka o tri najuticajnije monoteističke religije poznate u istoriji svetske kulture – Judeizmu, Hrišćanstvu i Islamu.

 

   

 

Cilj ovog predavanja je ukazivanje na osnovne karakteristike svake religije posebno, na njihov značaj i uticaj na čovečanstvo, kao i isticanje sličnosti i razlika unutar ovih tri velikih monoteističkih religija.

 

Aleksandar Vujičić, rođen je 1985. godine u Beogradu. Osnovnu školu završio je u Rakovici, Bogosloviju Svetog Kirila i Metodija u Nišu. Diplomirao na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Radi kao veroučitelj u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu, a veoma je angažovan oko organizovanja kulturnog i verskog programa u Kostolcu.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!