Dodela građevinskog materijala za adaptaciju kupatila socijalno ugroženim porodicama

 

 

U okviru projekta „Individualna rešenja za adaptaciju kupatila“ Udruženja “ Društvo rom “ Kostolac, dodeljen je građevinski materijal za izgradnju kupatila, socijalno ugroženim porodicama sa teritorije Gradske opštine Kostolac.

 

 

Projekat finansira Grad Požarevac u okviru konkursa za projekte nevladinih organizacija za sprovođenje Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma na teritoriji grada Požarevca za period 2016-2020 godine.

 

Bajram Morina, predsednik Udruženja “ Društvo rom “ Kostolac, naglasio je da su glavni kriterijumi za izbor korisnika za dodelu građevinskog materijala: veći broj članova porodičnog domaćinstva (višečlane porodice sa decom koja su obuhvaćena obrazovnim sistemom), zatim manji prihodi koje porodica ostvaruje, postojanje invaliditeta u porodici, postojanje tehničkih uslova za izgradnju kupatila (voda, struja, adekvatan prostor) i najvažnije mogućnost da korisnici sami ugrade građevinski materijal.

 

“ Ovom prilikom zahvaljujem se Dejanu Krstiću, članu Gradskog veća Grada Požarevca i predsedniku Gradske opštine Kostolac, Ivanu Saviću, jer su prepoznali probleme sa kojima se suočavaju socijalno ugrožene porodice sa teritorije Gradske opštine Kostolac i koji su sa značajnim sredstvima finansirali ovaj projekat “ – dodao je Bajram Morina.

 

Prvi deo materijala isporučen je korisnicima, nakon potpisivanja ugovora, a korisnici imaju rok od dva meseca da isti materijal ugrade kako bi ostvarili pravo na dobijanje sanitarija.

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić ukazao je na značaj postojanja institucija koje se bave rešavanjem problema naših sugrađana, a koje su u znatnoj meri doprinele unapređenju njihovog položaja u sistemu lokalne samouprave.

 

“ Iznos koji je opredeljen u vrednosti od 780.000,00 dinara, možda nije u ovom trenutku dovoljan, ali je svakako značajan porodicama koje su ostvarile pravo na ovakav vid pomoći. Mi ćemo se truditi da u narednim godinama u saradnji sa lokalnom samoupravom Grada Požarevca obezbedimo još veća sredstva za socijalno ugrožene porodice“ .

 

Savić je tom prilikom istakao da veliko angažovanje i zalaganje u radu, predsednika Udruženja “ Društvo rom “ Kostolac, rezultira da svaki projekat ovog udruženja biva odobren od strane komisije i veća.

 

Prema rečima Dejana Krstića, člana Gradskog veća Grada Požarevca zaduženog za nevladine organizacije, kulturu i informisanje, ovo je samo još jedan u nizu projekata koji se finansira ili sufinansira iz budžeta Grada Požarevca preko konkursa za Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja Roma na teritoriji Grada Požarevca 2016-2010. godine.

“ Već drugu godinu za redom uz veliku podršku predsednika Gradske opštine Kostolac, Ivana Savića preko LAP -a Grada Požarevca finansiramo udruženja sa teritorije Gradske opštine Kostolac. Opredeljena sredstva za Lokalni akcioni plan ove godine iznose 3.000.000,00 dinara, od kojih je 1/3 sredstava dobilo “ Društvo rom “ Kostolac“ – rekao je Krstić.

 

 

U prvom krugu pravo na ovaj vid podrške dobilo je 14 porodica, a u drugom krugu predviđeno je da još pet ili šest porodica dobije potreban građevinski materijal za adaptaciju kupatila.

 

Ugovori o dodeli građevinskog materijala za izgradnju kupatila socijalno ugroženim porodicama potpisani su u ponedeljak, 3. jula u sali Skupštine Gradske opštine Kostolac.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!