EPS pomogao rad Savetovališta protiv nasilja u porodici

 

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ donacijom je podržalo rad sigurnih kuća, koje garantuju bezbednost, oporavak, podršku i stručnu pomoć žrtvama porodičnog nasilja. EPS je na ovaj način pomogao nastavak rada Savetovališta protiv nasilja u porodici i omogućio kvalitetnije uslove za smeštaj i boravak u sigurnim kućama.

 

 

– Problem porodičnog nasilja u Srbiji postaje sve vidljiviji i podrškom organizaciji koja pomaže žrtvama želimo da ohrabrimo što veći broj žena da kažu „ne“ nasilju i odstrane nasilnike iz svog života. „Elektroprivreda Srbije“ je najveća kompanija u Srbiji koja obezbeđuje električnu energiju za više od tri i po miliona domaćinstava i firmi, ali za nas profit nije jedino merilo uspeha i učešća u životu građana. Sa istom posvećenošću kojom obezbeđujemo stabilno i sigurno snabdevanje električnom energijom, EPS podržava napredak Srbije u svim oblastima i pomaže ugroženima, posebno ženama i deci – poručila je Zvezdana Jovanović Popović, direktorka Sektora za odnose s javnošću JP EPS, 5. maja prilikom uručenja donacije.

 

Humanitarna organizacija Savetovalište za žene žrtve nasilja u svom sastavu ima tri sigurne kuće na teritoriji Beograda, koje su od 2000. godine prvo utočište velikom broju hrabrih žena.

 

– Podrška velike kompanije nam je veoma značajna. EPS ima razumevanja za žene i decu koja borave ovde i zahvalni smo na tome. Ove kuće su završene pre više od decenije i postoji mnogo stvari koje ovde treba da se srede i renoviraju. Nadamo se da će i druge kompanije slediti ovaj primer, jer nam je svaka vrsta pomoći neophodna – istakla je Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici i sigurne ženske kuće.

 

Zbog odgovornosti prema zajednici u kojoj posluje, EPS tradicionalno ulaže u poboljšanje uslova života stanovništva i pruža podršku ugroženima.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!