Kostolčani oduševljeni koncertom gitariste Uroša Dojčinovića gudačkog kvarteta „Romantika“

 

U sredu, 28. juna 2017. godine, na platou ispred gradske fontane u Kostolcu održan je koncert gitariste Uroša Dojčinovića i gudačkog kvarteta „Romantika“.

 

 

Sve vreme tokom koncerta vladalo je sjajno raspoloženje među kostolačkom publikom koja je uživala u nastupu našeg najboljeg savremenog gitariste i nesumljivo najznačajnijeg muzikologa.

 

Uroš Dojčinović rođen je u Beogradu (Srbija), 1959. god. Nakon srednjeg opšteg i muzičkog obrazovanja (I b.g. «M. Pijade» i SMŠ »Josip Slavenski») u Beogradu, osnovne akademske studije završava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Hrvatska). Postdiplomske studije nastavlja na Filološkom, a potom i Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, stičući dve akademske titule doktora nauka. Usavršavao se u majstorskim klasama različitih profesora na više internacionalnih kurseva i seminara.

 

Umetnička aktivnost obuhvata preko 3000 nastupa ostvarenih širom sveta (solističkih i kamernih koncerata, muzičko-poetskih i drugih programa) i veliki broj radio i televizijskih emisija. Snimio više od 60 diskografskih izdanja (LP-ploča, muzičkih kaseta, kompakt diskova i DVD albuma) za različite kompanije i objavio preko 500 radova (originalnih kompozicija, transkripcija, aranžmana, redakcija kao i stručnih-tekstualnih publikacija).

 

Za višestruko umetničko delovanje nagrađen je sa preko 50 različitih medalja, plaketa,diploma i drugih priznanja u zemlji i svetu.

 

Veče koncerta gitarskog virtuoza, Uroša Dojčinovića i gudačkog kvarteta „Romantika“, održano je u organizaciji Kulturno – sportskog centra “ Kostolac, a upotpunjeno je izlozbom slika sa nedavno završene kolonije „Djordje Vajfert-ostavstina za buducnost“ Likovnog udruzenja „KEVRO“iz Kostolca.

 

Pokrovitelj koncerta je Gradska opština Kostolac.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!