U korak sa bilansima

 

Za četiri meseca rada u ovoj godini ukupno su iskopane 3.386.623 tone lignita, što je za dva procenta više od planiranih količina.
Proizvodnja otkrivke i uglјa na Površinskom kopu „Drmno“ je stabilna i u skladu sa ovogodišnjim planom. Da rudari kopa u okviru EPS-ovog ogranka „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ idu u korak sa ovogodišnjim bilansom proizvodnje, potvrđuju i ostvareni rezultati na kraju aprila.

 

 

 

 

Tokom aprila na kopu „Drmno“ iskopane su 840.804 tone uglјa, što je na nivou mesečnog plana. Za četiri meseca rada u ovoj godini ukupno su iskopane 3.386.623 tone lignita, što je za dva odsto više od planiranih količina za period januar-april. Ukupne rezerve uglјa na deponijama iznosile su 474.721 tonu, što je za 10 odsto više od planiranih količina.

 

Termoelektranama u Kostolcu za četiri meseca isporučen je lignit sa ukupno 28.687 teradžula toplote, što je za pet procenata više od planirane vrednosti.
Tokom aprila rudarskim sistemima za otkrivanje uglјa otkopana su 2.579.923 kubna metra čvrste mase, što je za 21 odsto više od mesečnog plana. Za prva četiri meseca 2017. otkopano je ukupno 13.494.736 kubika jalovine, što je za šest odsto više od plana za ovaj period.

 
Uporedo sa proizvodnim aktivnostima, na Površinskom kopu „Drmno“ u punom jeku su i remonti. Od kraja maja u proizvodni proces uklјučen je i bager „SRs 2000“, nakon završetka remontnih poslova, tako da je sada peti jalovinski sistem kompletan i spreman za rad na otkrivanju uglјa na vršnoj jalovinskoj etaži. Remont rudarske mehanizacije i opreme koja je angažovana na iskopavanju uglјa počeo je krajem maja i trajaće oko mesec dana, a po svom obimu i karakteru spada u red klasičnih remontnih aktivnosti.

 

 

 

 

 

Do sredine juna trajaće i remont, odnosno poslovi na zameni ležaja gornje gradnje bagera „SRs 2000“, sa kran stazom i kran zupčanikom, koji radi u sklopu trećeg rudarskog jalovinskog sistema. Prema očekivanjima i planu sprovođenja ovogodišnjih remonta na Površinskom kopu „Drmno“, do kraja juna biće završeni svi planirani poslovi na dva velika jalovinska sistema i rudarskoj mehanizaciji i opremi, koja je angažovana na iskopavanju uglјa.

 

Izvor: EPS Energija

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!