Pesnik Dunavskih dragulja, priredio fantastično veče Kostolčanima

 

 

 

Pesnički portret Zorana Stojićevića Rikarda, pod nazivom „Pesnik Dunavskih dragulja“ , održan je u petak, 26. maja u holu Doma kulture u Kostolcu.

 

Gosti večeri bili su Slavica Pejović, predsednica Kluba ljubitelja knjige „Majdan“ i glavni i odgovorni urednik istoimenog časopisa za književnost, kulturu i nauku i pesnikinja Veroslava Malešević.

 

 

Zoran Stojićević je rođen 09.01.1954. godine u Sirakovu. Prvu pesmu objavio je 1974. godine. Zoranov stil pisanja je realistički, razumljiv, svima pristupačan. Za svoj književni rad dobio je niz priznanja i nagrada. Najdraža mu je Povelja kulture Grada Požarevca. Objavio je četiri samostalne zbirke pesama: „Dunavski Dragulji“ , „Čovek u čoveku“ , „Izgubljene lepote“ i „Najverniji prijatelji“ . Član je Udruženja književnika Srbije i pesnik je sa najdužim pesničkim stažom u Kostolcu.

 

 

Kostolački pesnik zadužio je grad svojim pesništvom, stavom, upornošću i istrajnošću na trnovitom putu umetničkog istraživanja. Prema rečima Slavice Pejović, Zoran Stojićević je čovek koji je uložio puno napora, zajedno sa istomišljenicima u kreiranju kulture našeg grada, pre svega da se obnovi ono što je vredelo, a to je humanost, ljubav, poštenje i lepa reč.

 

Rime o ljubavi, prijateljstvu, detinjstvu i otadžbini, probudile su mnoge emocije među prisutnima.

 

  

 

Poetsko veče muzički su obogatili vokalni solisti: Slobodan Janković i Marija Stojićević.

 

Pesnički portret kostolačkog pisca, koji je održan u okviru manifestacije književnih stvaralaca “U maju i reči cvetaju“ , organizovali su Kulturno sportski-centar „Kostolac“ i Klub ljubitelja knjige „Majdan“ , pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!