Budžet Gradske opštine Kostolac nikad veći

 

Nakon održane 21. sednice Skupštine kostolačke opštine, predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, održao je konferenciju za medije.

 

 

Predsednik Savić je izrazio veliko zadovoljstvo s obzirom na činjenicu da je saziv Skupštine bio jedinstven prilikom donošenja, jedne od najvažnijih odluka – usvajanje Rebalansa 1 budžeta Gradske opštine Kostolac.

 

“ Ovo je velika čast za mene kao predsednika Gradske opštine Kostolac, jer se i ovog puta pokazalo da Kostolački odbornici mogu da budu jedinstveni i ujedinjeni kada je u pitanju interes svih građana. To i jeste cilj svih nas koji se bavimo ovim poslom, da interese građana i Gradske opštine, stavimo ispred interesa pojedinih interesnih grupa i da zajednički, udruženo radimo u interesu svih građana. To pokazuje današnja odluka, ali i činjenica da kostolački budžet u ovom trenutku ima na raspolaganju oko 330 miliona dinara. Kroz Gradsku upravu Grada Požarevca i javna preduzeća Grada Požarevca, koja svoju funkciju obavljaju i na teritoriji Gradske opštine Kostolac mi ćemo za investicije koje predstoje dobiti još 200 miliona.

Građani će se vrlo brzo uveriti kada budemo otpočeli sa radovima i kada budemo krenuli u realizaciju uređenja centra Kostolca. U planu imamo sređivanje ulice Bože Dimitrijevića i prostora oko Sportske hale. Takođe planirani su i radovi na uređenju prostora oko stadioma “ Bora Beka “ , osnovne i srednje škole, radovi na uređenju Sportsko – rekreativnog centra “ Topoljar “ , što će svakako doprineti lepšem izgledu grada“ – rekao je Savić.

 

Predsednik Savić je istakao da mesne zajednice neće biti zapostavljene i da su značajna sredstva opredeljena i za njih.

 

“ Trudićemo se da u budućnosti radimo na ravnomernom razvoju celokupne Gradske opštine Kostolac. Mi na naše građane ne gledamo kao na pripadnike određenih političkih stranaka, već su za nas svi građani isti. Mi smo dužni da obezbedimo svim građanima sa teritoroje Gradske opštine Kostolac, iste uslove za život. Naš zadatak je da sa političkim partijama razgovaramo i nađemo zajednički jezik, jer bez obzira kolike su različitosti između nas, na kraju jedini zajednički interes, mora da bude interes svih građana“

 

 

Od osnivanja Gradske opštine Kostolac budžet nikada nije bio veći, a sredstva koja se nalaze u Gradskoj upravi Grada Požarevca, a odnose se na investicije koje će se realizovati na teritoriji kostolačke opštine, takođe nikada nisu bila veća.

 

Predsednik je na kraju obećao da će lokalna samouprava u narednim godinama nastaviti da standarde koji su postavljeni, održi kako bi se obezbedili što bolji uslovi za život građana sa teritorije Gradske opštine Kostolac.

 

Konferenciji za medije prisustvovao je predsednik Skupštine Gradske opštine Kostolac, Nenad Marković.

 

Snimak sa konferencije možete poslušati OVDE

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!