KOP “ DRMNO “ – Počela remontna sezona

 

Očekivanja su da će sve planirane ovogodišnje remontne aktivnosti biti završene do sredine jeseni

 

Na samom izlasku iz zimskog režima rada na Površinskom kopu „Drmno“ pokrenute su redovne remontne aktivnosti. Remontna sezona počela je 15. marta, generalnim sređivanjem rudarske mehanizacije i opreme koja radi u sklopu petog jalovinskog sistema.

 

 

Pored uobičajenih, mašinskih, elektro, rudarskih i vulkanizerskih poslova u okviru remonta, na bageru „SRs 2000“ biće zamenjen i reduktor radnog točka. Reč je o velikom i tehnički zahtevnom mašinskom zahvatu. Prema ovogodišnjem planu remonta na kopu „Drmno“, polovinom aprila počeće remont trećeg jalovinskog sistema. Predviđeni su obimni radovi, u okviru kojih će biti zamenjen i kugliban, odnosno ležaj okreta gornje gradnje bagera, kao i kran zupčanik okreta sa podlivanjem.

 

U toku sezone planirani su i remonti rudarske mehanizacije i opreme, angažovane na iskopavanju uglјa na kopu „Drmno“, a termin je usklađen sa termoenergetskim sektorom ogranka „TE-KO Kostolac“. Remont rudarske mehanizacije i opreme u sklopu uglјenog sistema trajaće oko mesec dana.

 

 

Uslediće poslovi na remontu rudarske mehanizacije koja je angažovana na otkrivanju uglјa, i to na četvrtom, zatim na drugom i na kraju prvom sistemu.

 

– Da bi se u potpunosti realizovali planirani remontni poslovi i rokovi sprovođenja radova, veoma je važno da se urade svi pripremni poslovi i na vreme sprovedu javne nabavke – istakli su u rudarskom sektoru ogranka „TE-KO Kostolac“.

 

Očekivanja su da će sve planirane ovogodišnje remontne aktivnosti biti završene do sredine jeseni i da će rudarska mehanizacija biti tehnički spremna i pouzdana za rad tokom naredne zimske sezone.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!