Novi kontejneri za čistiji Kostolac

 

U cilju unapređenja zaštite životne sredine lokalna samouprava obezbedila je nove kontejnere koji će građanima olakšati odlaganje komunalnog otpada. Ukupno je nabavljeno 350 kontejnera za grad Požarevac od kojih će 100 kontejnera biti raspoređeno na teritoriji Gradske opštine Kostolac.

 

 

Prema rečima predsednika Gradske opštine Kostolac, Ivana Savića kontejneri će se najpre raspoređivati po centru grada, a zatim po periferiji i po selima koja pripadaju teritoriji G. o Kostolac.

 

Predsednik je najavio da se očekuje još jedan kontigent kontejnera i da će nastojati da za ovu godinu finansijskim planom kroz Rebalans 2 budžeta obezbede dodatna sredstva za kupovinu još novih kontejnera, s obzirom na činjenicu da su već postojeći dotrajali.

 

Upravnik komunalnih službi Kostolac, Dejan Rakić je istakao da su kontejneri postavljeni u cilju unapređenja komunalnih usluga i održavanja čistoće na teritoriji G. o. Kostolac.

 

Novi limeni kontejneri su zapremine 1,1 kubika, a ukupna sredstva za ovu namenu, opredeljena su iz Fonda za zaštitu životne sredine u iznosu od 11 miliona dinara.

Postavljanje novih kontejnera na više lokacija u gradu doprineće podizanju nivoa komunalne higijene, lepšem izgledu kontejnerskih mesta i Kostolca u celosti.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!