Obnovljeni sportski tereni iza Sportske hale u Kostolcu

Sportski tereni koji se nalaze iza Sportske hale u Kostolcu, obnovljeni su i spremno čekaju na svoje korisnike.

Rekonstrukciju terena za sport i rekreaciju finansirala je Gradska opština Kostolac sa ciljem da mladi ljudi razviju ljubav prema sportu i rekreaciji, ali i potrebu za fizičkom aktivnošću i negovanjem sportskog duha.

 

20161018_101347 20161018_100807

 

Uređivanjem sportskih terena stvorili su se uslovi za aktivnije bavljenje sportom dece i omladine.

Tereni su presvučeni novim slojem asfalta u celosti i ofarbani adekvatnim bojama i obeleženi u skladu sa propisima. Vrednost ove investicije iznosi oko 2,6 miliona dinara, a izvođač radova je bilo preduzeće ,,Neimar put“ iz Salakovca.

 

Rekonstrukcija je obuhvatila već postojeće sportske terene u multifunkcionalne za četiri sporta – rukomet, mali fudbal, košarku i odbojku. Pored novog sloja asfalta, postavljena je i prateća oprema – novi koševi sa mrežama, mreže za odbojku i golove, za koje je Gradska opština Kostolac izdvojila sredstva.

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić sa saradnicima, u utorak, 18.oktobra, zvanično je obišao pomenute terene.

 

Prema rečima Savića, osnovni cilj rekonstrukcije ovih sportsko-rekreativnih terena je stvaranje uslova za rekreativno bavljenje sportom, naročito najmlađih sugrađana.

 

 

20161018_100930  20161018_101323

 

I u narednom periodu lokalna samouprava će značajnu aktivnost usmeriti na razvoj sporta. Osnivanje Sportskog kulturnog centra, sigurno će u velikoj meri uticati na sveopši razvoj sporta u Kostolcu i na taj način doprineti da se još veći broj dece i mladih bavi sportom, a samim tim i neguje zdrave navike sportskog života.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!