Uspešna akcija Crvenog krsta Požarevac i G.o. Kostolac

 

 

U okviru obeležavanja “ Meseca oktobra  – meseca starih “ u ponedeljak 17. oktobra u Kancelariji za romska pitanja u vremenu od 10 do 12 časova Crveni krst Požarevac u saradnji sa Gradskom opštinom Kostolac i Patronažnom službom Doma zdravlja Kostolac sproveo je akciju besplatnog merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi starijim sugrađanima.

 

Prema rečima Zorana Rogožarskog akcija se održava već nekoliko godina za redom i odziv najstarijih sugrađana je zadovoljavajući.

“ Nadamo se da će se svest građana po pitanju zdravlja podići na viši nivo i da će taj broj rasti iz godine u godinu. Čovek mora imati uvid u svoje zdravstveno stanje i prvenstveno mora sam sebi pomoći da prevaziđe i reši sve probleme u vezi sa tim“  – rekao je Rogožarski.

 

img_20161017_114049

 

Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac je istakao da oni kao organizacija posebnu pažnju usmeravaju na stara lica.

 

“ Mi imamo razvijene programe koje već 15 godina sprovodimo, a to su programi brige o starima, gde u saradnji sa Domom zdravlja Grada Požarevca besplatno svakog meseca merimo krvni pritisak i vršimo proveru nivoa šećera u krvi naših najstarijih sugrađana. Već osam godina za redom funkcioniše servis za pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom, gde smo počeli sa pet geronto domaćica, a sada ih imamo deset i pedeset četiri zadovoljnih korisnika. To su sve programi koje mi sprovodimo sa starim licima sa ciljem da im posvetimo punu pažnju. Ovom akcijom želimo da pokažemo da starija populacija nije odbačena od društva, već da su koristan činilac društvene zajednice“ – rekao je Obradović.

 

S obzirom da je odziv bio inzvanredan, zdravstveno stanje je proverilo 65 starijih građana u planu je da se ovakav vid aktivnosti sprovodi jednom mesečno na teritoriji G. o. Kostolac.

 

 

img_20161017_114211    img_20161017_114739

img_20161017_114245

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!