Podeljen školski pribor kostolačkim đacima prvacima

 

 

Za uspešan polazak u školu i početak školovanja Grad Požarevac i G. o. Kostolac podelili su u petak 14. oktobra školski pribor svim đacima prvacima O.Š. “ Jovan Cvijić “ Kostolac.

 

 

20161014_201747

 

Prema rečima direktora O.Š. “ Jovan Cvijić “ Kostolac Serdža Krstanoskog u školi trenutno ima 150 prvaka na nivou centralne škole i četiri područne škole Petka, Ostrovo, Klenovnik i Stari Kostolac.

 

“ U ime škole zahvalio bih se Gradu Požarevcu i Gradskoj opštini Kostolac na poklonima u vidu školskog pribora učenicima prvog razreda. U okviru Dečije nedelje imali smo niz akcija i manifestacija, a jedna od njih je podela vaučera za besplatnu užinu i školskog pribora za 32 učenika koji pripadaju socijalno ugroženim kategorijama stanovništva“ .

 

 

unnamed-5

 

Predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić je istakao da je Grad Požarevac kao i prethodnih godina odvojio određena sredstva kako bi obezbedio nesmetan polazak u školu svim đacima prvacima Grada Požarevca i G. o. Kostolac.

 

“ Grad Požarevac je ove godine uložio značajna sredstva za adaptaciju i uređenje škola na teritoriji Grada Požarevca. Mi se trudimo kao lokalna samouprava da ulažemo sredstva ne samo u ono što je neophodno za školovanje već i u objekte koji prate školovanje dece, a to su dečija igrališta i sportski tereni. U toku naredne godine lokalna samouprava će nastojati da obezbedi još više sredstava, jer je neophodno da deca zdravo odrastaju imajući prostor za igru, ali i prostor za bavljenje sportom“ – rekao je Savić.

 

unnamed-1

 

 

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je dodao da će u toku sledeće godine biti još sličnih akcija.

 

„Grad se trudi da kroz razne infrastrukturne projekte pomaže školama na teritoriji Grada Požarevca. Naglasio bih da ulaganja u škole nikad nisu bila veća, naravno tu nećemo stati. Potrudićemo se da sledeće godine sredstva za uređenje škola budu i veća“ – naveo je Pavlović.

 

unnamed-3

 

 

 

Najveću zahvalnost pokazali su mališani, koji su osmesima i s radošću dočekivali predstavnike vlasti Gradske opštine Kostolac i Grada Požarevca koji su im uručili poklone za buduće uspešne školske dane.

 

Školski pribor prvacima su pored  Ivana Savića, predsednika G. o. Kostolac, i Saše Pavlovića, zamenika gradonačelnika Grada Požarevca uručivali : Srđan Radovanović, član Gradskog veća Požarevca, Jelena Ilić, član veća G.o. Kostolac i Jelena Šamanc, direktorka Centra za kulturu Kostolac.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!