Beach volley Kostolac 2016

 

Povodom predstojećeg turnira u odbojci na pesku koji se održava u periodu od 19. – 21. avgusta 2016  na Sportsko rekreativnom centru “ Topoljar “ u utorak 16. avgusta održana je konferencija za medije.

 

IMG_20160816_112916

 

Cilj turnira prema rečima Jelene Ilić člana Veća G.o. Kostolac je popularizacija odbojke na pesku odnosno stimulacija mladih da se bave sportom.

 

„Poznato je da G.o.Kostolac ima veoma dobru saradnju sa sportskim udruženjima i sportskim klubovima koji postoje na našoj teritoriji. Ovaj turnir je rezultat jedne takve saradnje “ .

Ona je dodala da se po prvi put organizuje turnir u odbojci na pesku jer su se napokon stvorili adekvatni uslovi za realizaciju, s obzirom da je Sportsko rekreativni centar doveden u adekvatno stanje i time su uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom podignuti na viši nivo.

 

 

 

IMG_20160816_112135

Jelena Šamanc direktor Centra za kulturu Kostolac je istakla da prijave za turnir traju do samog početka turnira. Kotizacija za turnir iznosi 1.500 dinara, za sve učesnike obezbeđene su majice. Finale je u nedelju od 18 časova. Svi zainteresovani mogu da se se prijave i izvrše uplate u  kancelariji Centra za kulturu Kostolac ili u prostorijama Sportskog saveza Požarevac.

 

 

Nedelja je određena za sportski dan kada je pored finala turnira u odbojci planiran „Aerobik fest“ u okviru koga će instruktori fitnesa održati treninge na plaži.

 

 

 

 

IMG_20160816_112129

 

Predstavnik muškog odbojkaškog kluba „Rudar “ Kostolac Marijan Kopun dodao je da su obezbeđeni svi tehnički uslovi koji su potrebni za održavanje turnira i istakao da se igra se po standardnim pravilima odbojke na pesku po dva igrača u ekipi.

 

Teren je veličine 9×9 metara. Za igru se koriste original lopte za odbojku na pesku.  Igra se po klasičnom Kup sistemu (na ispadanje).

 

 

 

 

 

 

IMG_20160816_112913

 

Dragana Tomašević predsednik odbojkaškog kluba „Rudar “ Kostolac je navela da će devojke na ovom turniru učestvovati u revijalnom delu , biće podrška u organizaciji sudijskog i propratnog dela a koji se odnosi na pomoć igračima.

 

Ove godine turnir je samo za muškarce, a sobzirom da je iz godine u godinu beach volley je sve popularniji letnji sport organizatori će imati u vidu da sledeće godine organizuju turnir i za devojke.

 

 

Organizatori turnira su  Gradska opština Kostolac i Centar za kulturu Kostolac uz nesebičnu pomoć muškog i ženskog odbojkaškog kluba „Rudar “ Kostolac.

 

Obezbeđene su novčane nagrade za najuspešnije ekipe:
za osvojeno 1. mesto 50% od uplaćenih kotizacija, za osvojeno 2. mesto 30% od uplaćenih kotizacija i za osvojeno 3. mesto 20% od uplaćenih kotizacija.

 

 

Više informacija o turniru  zainteresovani mogu da dobiju na brojeve telefona 064/9526456 i 060/4760000.


 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!