У оквиру пројекта „Заједници заједно“ 2021. инвестирано 4 милиона динара у Основну школу „Милош Савић“ Лучица

ОШ ,, Милош Савић“ Лучица је учествовала у пројекту „Заједница заједно“ компаније НИС, уз подршку Града Пожаревца, чија је вредност 4 милиона динара.

У сва три школска дворишта која припадају овој образовној установи, у три насеља, постављено је укупно 39 соларних светиљки на конусним стубовима висине 4м. По 15 у Лучици и Пољани и 9 у Пругову. Постављене су и три соларне паметне клупе, по једна у сваком школском дворишту, које се користе као wi-fi конекција, као пуњачи за телефоне, таблете и сл. и као рекламни простор који је увече и ноћу јако добро осветљен.

Директор ОШ „Милош Савић“ Славиша Стојадиновић се захвалио компанији НИС на овој донацији и Граду Пожаревцу на подршци за добијање пројекта. Он је још додао да се пројектом модернизације школе скреће пажња на значај обновљивих извора енергије али и да се улаже у сеоске школе што показује да се води рачуна и о сеоским срединама а не само о градским.

Стефан Деспотовић директор Центра за односе са јавношћу компаније НИС каже да је од 2018. године до данас НИС уложио у локалну заједницу кроз разне пројекте 16 милиона динара. Реализовали су пројекте постављање спортске подлоге код Спортског центра, набавка два ултразвучна апарата за Дом здравља Пожаревац, опрема за дигитализацију кабинета за технологију у ОШ „Свети Сава“ и формирање три информатичка кабинета у ОШ у Брадарцу.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да ће се сарадња НИС-а и Града Пожаревца наставити и новим пројектом за ову годину који је посвећен репродуктивном здрављу и повећању наталитета, у оквиру кога је предвиђена набавка ултразвучног апарата са три сонде за ДЗ Пожаревац вредности 4 милиона динара, тако да ће досадашња сарадња са НИС-ом износити 20 милиона динара. Павловић је још додао да је град улагао доста у претходном периоду у ова три објекта ОШ „Милош Савић“. Пре нешто више од три године урађен је терен за мале спортове у Пољани вредност инвестиције је била око 1,4 милиона динара, континуирано је рађена замена спољашње и унутрашње столарије средствима Града, тако да данас имамо скоро комплетно замењену столарију у сва три насеља. У последње две године су урађене фасаде на сва три школска објекта у сва три насеља и то: термо-изолациона фасада у Лучици средствима Министарства правде (пројекат Опортунитет) и фасаде у Пољани и Пругову средствима Града Пожаревца. (За Лучицу Министарство правде око 4 милиона, а за Пољану и Пругово Град је издвојио по 600.000).

Извор: https://pozarevac.rs/u-okviru-projekta-zajednici-zajedno-2021-investirano-4-miliona-dinara-u-osnovnu-skolu-milos-savic-lucica/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!