Успешни и талентовани ученици ОШ „Вук Караџић“ Пожаревац

Основна школа „Вук Kараџић“ у Пожаревцу, има богату традицију, дугу више од једног века. Године 1887. је изграђена прва школска зграда.

Школа се временом и искуством развила у модерну иституцију, у сталном контакту са заједницом у којој делује и са непрекидном тежњом ка усавршавању и осавремењавању наставног процеса, али и општих услова рада. Директор ове образовне установе је Владан Видојевић.

Према речима Видојевића о квалитету рада школе најбоље сведоче успеси ученика, на које су они изузетно поносни. Ученици ове педагошке установе постижу запажене резултате на такмичењима из најразличитијих предмета, али и спортских дисциплина и вештина. Управо ови резултати говоре много тога о квалитету ове образовне установе.

Ученици наше школе постижу запажене резултате на општинским, окружним и Републичким такмичењима. Поносни смо на наше спортисте, а посебно гимнастичаре који су били државни прваци. Ученици наше школе имају могућност да се определе за различите додатне и ваннаставне активности које се реализују у бројним и разноврсним секцијама. Најпрепознатљивији смо по саобраћајној секцији која у нашој школи има дугу традицију око 40 година. С тим у вези најбољи смо у општини, региону и Републици Србији. Десетак пута представљали смо нашу државу на европским такмичењима из познавања саобраћаја и постигли врхунске резултате, два пута смо били први и једном други, рекао је Видојевић.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-98.png

У Основној школи „Десанка Максимовић“ има пуно успешних и талентованих ученика, који постижу запажене резултате. У емисији „Млади за младе“, која се емитује на „Радио Стил“-у представили смо:

  1. Милену Несторовић 6/2;
  2. Нину Стојадиновић 6/2;
  3. Лену Јовановић 7/2;
  4. Павла Видаковића 5/5;
  5. Видаковића 5/5;
  6. Виктора Нинића 4/3;
  7. Давида Петровића 8/3;
  8. Лару Пауновић 8/3;
  9. Петру Момчиловић 2/1.

Настава се одвија у матичној школи и у 6 издвојених школа. У централној школској згради настава се одвија од I до VIII разреда, док је у подручним школама у Дубравици, Батовцу , Драговцу , Живици  и Брежану школа организована за ниже разреде, осим у  Забели где је осморазредна. Школу  тренутно похађа 912 ученика, распоређених у 43 одељења.

Матична школа има 17 учионица, 5 кабинета, библиотеку, фискултурну салу са 2 свлачионице, кухињу са трепезаријом где ученици свакодневно добијају по један суви оброк, зборницу за наставнике, канцеларију за директора, помоћника директора, благајника, секретара, педагошко-психолошку службу и амбуланту. Школа има два дворишта са теренима за фудбал и кошарку .

Школа у Забели има 7 учионица, канцеларију и терене за фудбал, одбојку и кошарку. Остале издвојене школе имају по 2 учионице, канцеларију и терен.

Школа има веома стручан кадар. Већина наставника и учитеља похађала је многобројне семинаре за реформу школства и осавремењивање наставног рада.

Све ово доводи до многобројних резултата на такмичењима из свих наставних и ваннаставних области, а посебни из области саобраћаја где сваке године на европском такмичењу постижу запажене резултате.

Школа има стручне сраднике: педагога, психолога, библиотекара и медијатекара.

Основни циљ  школе је да унапређивањем квалитета сарадње између свих интересних група с фокусом на развој ученика буду ефикасна, квалитетна и савремена школа.

Да би постигли жељене резултате, потребно је ићи корак по корак у остваривању појединачних циљева:

1.        Подизање квалитета наставе опремањем школе новим наставним средствима и увођењем нових метода и облика рада

2.        Подизање квалитета школске климе унапређивањем сарадње међу интересним групама        

3.        Подизање квалитета ваннаставних активности на виши ниво сарадњом школе са локалном заједницом.

У школи већ неколико година успешно ради Ученичка задруга „Вуковци“. Основана је у новембру 2019. године и броји 267 чланова (учитеља, наставника, родитеља и у највећем броју ученика).

Рад ученичке задруге организован је кроз три секције: Kреативна радионица, Рециклажна и Цвећарска секција.

Задруга се бави првобитно васпитно образовним радом, па је самим тим и циљ свих секција развијање радних навика, осећаја одговорности и стварање предузетничког духа.

Мисија Основне школе „Вук Kараџић“ је да подстиче развој мишљења, интересовања, подиже ниво културе и васпитања, уважава толеранцију, служи комплетном развоју личности.Успешни васпитно-образовни резултати школе плод су истрајног, несебичног и стручног рада просветних радника, који су уткали своје знање и умеће у васпитање и образовање бројних генерација.

Текст и емисија настали су у оквиру пројекта „Млади за младе“, по основу Kонкурса о суфинансирању пројеката из буџета Града Пожаревца, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!