ЈАВНИ РАДОВИ – ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

На територији Градске општине Костолац овогодишњи јавни радови отпочели су 1. септембра, а завршетак истих планиран је до краја текуће године.

На поменутим радовима, преко Националне службе за запошљавање, а на иницијативу Града Пожаревца и Градске општине Костолац, ангажовано је шест лица која имају први и други ниво квалификације, од којих су три лица задужена за послове кошења, а три лица за послове сакупљања смећа.

Средства за ове раднике издвојена су из буџета Града  Пожаревца, а за потребе спровођења пројекта јавних радова под називом „Уређење градских и сеоских зелених површина у циљу заштите животне средине на територији Градске општине Костолац“.  

За период од два и по месеца, колико већ трају јавни радови, радило се по унапред предвиђеном плану и програму, како у граду Костолцу, тако и у припадајућим селима: Петки, Кленовнику, Острову и Селу Костолцу. Редовно се изводило кошење зелених површина, орезивање грана, сечење трулих стабала, окопавање младих садница, као и сакупљање лишћа и осталог отпада по зеленим површинама, издувавање и чишћење спортских терена. Такође, радници ангажовани преко јавних радова, уклањали су отпад са мањих дивљих депонија на подручју целе општине, те исти транспортовали на градску депонију.

У наредном периоду радови ће бити настављени у истом континуитету по предвиђеном плану на основу пројекта, а све у циљу заштите животне средине.

Градска општина Костолац већ годинама уназад спроводи јавне радове као меру активне политике запошљавања која има за циљ радно ангажовање првенствено теже запошљивих лица и незапослених у стању социјалне потребе, као и остваривање одређеног друштвеног интереса.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!