Црква Светог Максима Исповедника прославила летњу славу

У недељу, 29.08.2021. године Црква Светог Максима Исповедника прославила је своју летњу славу – пренос моштију Светог Максима Исповедника.

Празновање је крунисано светом Архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ браничевски г. Игнатије уз саслужење свештенства Епархије браничевске. На служби су након јеванђеља певали чланови хора Храма Светог Саве из Београда, који су анђелским гласовима узносили молитве и песме славе и хвале Господу.

Поучавајући верни народ, Његово Преосвештенство Епископ браничевски г. Игнатије је у својој беседи рекао да је  Литургија централни догађај наше вере.

То је оно што нас чини хришћанима и што нас чини различитим од других вера. Зато захваљујем свима вама који сте данас дошли да заједно пројавимо Царство Божије и сретнемо се са Господом и свима онима који су у Господу упокојени. Да вам Господ да здравља, срећна вам слава на многаја љета, рекао је Његово Преосвештенство Епископ браничевски г. Игнатије честитајући летњу славу.

У току свете Архијерејске Литургије пресечен је славски колач. Овогодишњи колачар био је Иван Радосављевић са породицом из Костолца.

На светој Архијерејској Литургији у чин ипођакона рукопроизведен је Милорад Стевић -Мики из Костолца. Празнично расположење настављено је за трпезом љубави. 

Старешина Цркве Светог Максима Исповедника свештеник Дејан Лазаров и парох други новокостолачки Иван Филиповић честитали су верном народу летњу славу цркве, која представља нашу духовну заштиту у овом свету. 

Старешина Цркве Светог Максима Исповедника свештеник Дејан Лазаров

Поред верног народа Литургији су присуствовали: председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, члан Већа Града Пожаревца Горан Несторовић, председник Синдиката „Копови Костолац“ Данијел Радосављевић и директор ЈKП Kомуналне службе у Kостолцу Дејан Ракић.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!