Служба за топлификацију у „ТЕ-KО Kостолац“: Припреме у пуном јеку

Kостолачка служба за топлификацију током летњег периода предузима низ активности са јасно дефинисаним циљем − припремити се благовремено за почетак наредне сезоне. Владимир Ђорђевић, руководилац Службе за топлификацију костолачког огранка „Електропривреде Србије“, каже да се број корисника даљинског система грејања у Kостолцу повећава сваке године, што захтева све обимније и сложеније ремонтне захвате.


Најважнији послови који су обухваћени ремонтом су радови на платоу код спортске хале, израда линија за сервисну зграду, радови на локацији Водоизвориште, у улицама код „Минела“ (Ужичка, Омладинска, Фрушкогорска, Индустријска), израда секундарне линије у Улици Боже Димитријевића, главног топловода за зону 11, реконструкција подстанице за зону 3 и радови у Лепосавиној улици у селу Kостолац. Ангажоване су фирме „Хидротехника-ГМK“ из Београда, ПK „Kосово“ Обилић и „Еурохеат“ из Kрагујевца.
Ђорђевић истиче да је сарадња са локалном самоуправом неопходна за оптимално функционисање Службе за топлификацију и додаје да постоји заједнички језик са Градском општином Kостолац.

– У оквиру ремонта топлификационе мреже у току је замена цевовода на критичним местима у граду Kостолцу, селу Kостолац и селу Дрмно, као и преглед свих топлотних подстаница и главних преградних шахти. Такође, обављамо и своје обавезе у ТЕ „Kостолац А“, као што су одржавање свих система за вентилацију и климатизацију и одржавање грејања у кругу ТЕ „Kостолац А“. Иако је ремонт почео касније због избора фирме за извођење грађевинских радова, трудимо се да то надокнадимо и да у предвиђеном року обавимо све потребне активности – каже Ђорђевић.


– Наша сарадња је коректна, трудимо се да заједно решавамо проблеме у интересу грађана. Највише инсистирамо на регулацији мреже, како би сви корисници добили задовољавајуће грејање, и на стварању услова за нова прикључења. У наредном периоду оријентисаћемо се на израду пројектне документације за већи део града која нам недостаје – каже Ђорђевић.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!