Одржано дечије вокално такмичење „Костолац пева 2021”

У петак, 27. августа у склопу манифестације „Костолачко лето 2021” одржано је дечије вокално такмичење „Костолац пева”. Организатор манифестације је Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Психолошким центром Костолац, а под покровитељством Градске општине Костолац.

Такмичење је одржано у позоришној сали Дома културе у Костолцу, а деца су се такмичила у три категорије: од 8 до 10 година, од 11 до 14  и од 15 до 20 година. На овом такмичењу учешће је узело 14 такмичара, са којима је радио музичар Владимир Петковић, који је са такмичарима припремао матрице које одговарају њиховим вокалним способностима.

Такмичаре је оцењивао трочлани стручни жири у следећем саставу: певач рок састава „Hard Need”Владимир Стефановић који је био и председник жирија, дипломирани пијаниста Ивана Илић и дипломирани виолиниста Марија Лончар. Такмичари су показали изузетан таленат и музичку зрелост, па је жирију било је тешко да одабере најбоље. Председник жирија, Владимир Стефановић, похвалио је све учеснике и рекао да су нијансе одлучивале о победницима.

Победник прве категорије је Павле Булатовић (9 година), из Петровца на Млави, ученик Основне школе „Бата Булић“. Најбоља у другој категорији била је Дуња Драгић (13 година), ученица Основне школе „Вук Караџић” у Пожаревцу, а у трећој Јасмин Мухаремовић (18 година), из Костолца. Победник Фејсбук гласања и миљеник публике била је Ива Беатовић (11 година), ученица Основне школе „Јован Цвијић“.

Победник Фејсбук гласања и миљеник публике Ива Беатовић

Поред новчаних награда победници у свим категоријама добили су поклоне које им је припремио Центар за културу „Костолац“, а цвеће из цвећаре „Звончић“ добиле су све такмичарке.

Победник прве категорије је Павле Булатовић

Обезбеђене су и награде за најбољи сценски наступ, за труд и упорност, најзабавнији наступ, најхрабријег учесника, најемотивнији наступ, најенергичнији и најшармантнији наступ. Ове награде уручили су чланови жирија, док су награде најбољима уручили директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц и председник жирија Владимир Стефановић.

Победник друге категорије Дуња Драгић

Програм је употпунио дечији Магични хор Љиљани, музичког атељеа „Маестро“ из Пожаревца, под диригентском палицом Љиљане Ракић Бошковић.

Победник треће категорије Јасмин Мухаремовић

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!