Костолац: Протеклог викенда одржано државно првенство у женској гимнастици

У организацији Гимнастичког Савеза Србије 5. и 6. јуна у Костолцу је одржано државно првенство у женској гимнастици. Домаћин такмичења био је Гимнастички клуб “СО Партизан Костолац“. Гимнастичарке су се такмичиле у 4 узрасне категорије: у категорији ПИОНИРKИ, KАДЕТKИЊА, ЈУНИОРKИ и СЕНИОРKИ. У свакој категорији примећен је значајан помак у квалитету у односу на раније године. На првенству су учествовале гимнастичарке из Суботице, Новог Сада, Крушевца, Београда, Ниша и Костолца.

Државно првенство у женској гимнастици отворио је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски подсетивши да је костолачка општина последњих месец дана постигла изванредне резултате у школском спорту, како основаца, тако и средњошколаца, освојивши 6 медаља на Републичким такмичењима.

„Ово је још један од подстицаја да Градска општина настави да улаже у децу, да улаже у базне спортове, као и у саму спортску инфраструктуру, како би се обезбедили најбољи услови за бављење спортом деце и омладине“.

Том приликом председник Гимнастичког клуба “СО Партизан Костолац“, Александар Шаманц, пожелео свим такмичаркама пуно успеха и захвалио се Гимнастичком Савезу Србије јер су поново вратили Костолац на гимнастичку мапу Србије.

Поред председника костолачке општине Серџа Крстаноског отварању су присуствовали председник Гимнастичког Савеза Србије Саша Величковић, председник Спортског Савеза Града Пожаревца Златан Костић и Маријана Божић, чланица Већа Градске општине Костолац, ресорно задужена за спорт и културу.

У екипном пласману у сениорској категорији 1. место припало је ГК “Победа” из Београда, 2. место заузео је ГК”Београд” из Београда а 3. место ГК”СОКО 2011″ из Пирота.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!