Концерт гудачког квартета „Интермецо“ 21. јуна на платоу испред спортске хале

На платоу испред спортске хале у понедељак, 21. јуна са почетком у 20 часова, биће одржан концерт гудачког квартета ИНТЕРМЕЦО.

Гудачки квартет „Интермецо“ чине четири врхунске музичарке (Милена Рајковић, Тамара Живковић, Милена Мартинов-Стојковић и Милица Јакшић) које музичку магију изводе на гудачким инструментима, три виолине и виолончелу, а основан је у Београду 1999. године и од тада са ентузијазмом промовишу квалитетну и добру музику.

Овај квартет је на територији Балкана, стекао репутацију лидера у извођењу рок обрада. Идеја његових чланица била је да изводе жанровски разнородну музику, иако су све четири свршене студенткиње ФМУ у Београду, Академије уметности у Новом Саду и Цетињу, што их је усмерило у правцу класичне музике. Током протекле деценије репертоар се мењао и проширивао у складу са концептима наступа. Тенденција ИНТЕРМЕЦО квартета је да истражује нове музичке трендове у циљу афирмације различитих жанрова у новом контексту. Публика данас као и пре више од једне деценије, има прилику да ужива у смелим и иновативним извођењима препознатљивих нумера омиљених страних а све чешће и домаћих бендова. Репертоар по коме су познате широј публици својеврсна је шетња кроз различите музичке правце: од Баха, Моцарта, преко џез стандарда, па до музике група и извођача као што су: Sting, Jamiroquai, Metallica, Joy Division, Nirvana, RHCP, The Cure, Blondie, Muse.

ИНТЕРМЕЦО има за собом бројне наступе концертног, фестивалског и клупског типа.

Специјални гост концерта, Урош Дојчиновић, гитариста, композитор, музиколог, педагог и публициста.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!