На копу „Дрмно” добровољно давање крви: У првој акцији 58 давалаца

 

Деветоро је први пут дало крв, а десеторо није могло да учествује из здравствених разлога

Синдикална организација „Kопови Kостолац” у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије из Београда организовала је крајем јануара прву редовну акцију добровољног давања крви у којој је прикупљено 58 јединица драгоцене течности. Акцији се одазвало укупно 68 радника. Деветоро је први пут дало крв, а десеторо није могло да учествује из здравствених разлога.

Перица Ђуровић, потпредседник Синдиката „Kопови Kостолац”, каже да са Институтом за трансфузију крви Србије постоји вишегодишња успешна сарадња.

Три пута годишње заједнички организујемо редовне акције добровољног давања крви: у јануару, јуну и октобру. У првој овогодишњој акцији одзив радника је био веома добар. Напомињем да нам Институт за трансфузију крви увек излази у сусрет када је потребна крв за неког од наших радника или члана њихових породица. Наши даваоци учествују према потреби и у ванредним акцијама и до сада су више пута потврдили своју хуманост. Синдикат „Kопова Kостолац” жели да им се на неки начин одужи организујући бесплатне екскурзије у трајању од неколико дана – каже Ђуровић.

 

 

Немања Џодић из Института за трансфузију крви Србије каже да годинама уназад та институција има одличну сарадњу са синдикатима „Kопови Kостолац” и „Термоелектране Kостолац”, као и другим синдикалним организацијама у Kостолцу.

Акција на копу „Дрмно” испунила је наша очекивања. Поред копа „Дрмно”, три пута годишње организујемо акције добровољног давања крви у термоелектрани „Kостолац Б” и ПРИМ-у, али и у другим фирмама које послују у Kостолцу. Они који су пропустили овај термин могу да дају крв сваког понедељка током акције у Црвеном крсту Пожаревац – каже Џодић.

Извор: „Енергија Kостолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!