Смотра фолклорних ансамбала Градске општине Костолац, чувар традиције и народних обичаја

У костолачком дому културе у петак, 28. фебруара 2020. године одржана је 10. Смотра фолклорних ансамбала Градске општине Костолац, на којој су учествовала културно – уметничка друштва из Дрмна, Живице, Бубушинца и Костолца. На сцени су се смењивале игре из Владичиног Хана, околине Ниша, Врањског поља, околине Београда, Лесковца, Црне Траве, Биначке Мораве, Босилеградског  Крајишта као и Влашке игре.

 

 

Јубиларна, десета смотра фолклора окупила је велики број љубитеља традиционалних игара и песама који су громогласним аплаузима испратили сваку тачку коју су играчи извели на сцени.

 В.д. директора Центра за културу „Костолац“ Драган Николић је том приликом уручио плакете за учешће на смотри: Kултурно уметничком друштву „Kостолац“ из Костолца, Kултурно уметничком друштву„Божидар Димитријевић – Kозица” из Дрмна, Kултурно уметничком друштву„Др Раша Лазаревић“ из Живице и Kултурно уметничком друштву„Бубушинац“из Бубушинца. Такође плакета је уручена и Центру за културу „Костолац“ за организацију смотре.

Манифестацију су обогатили вокални солисти Марија Дражић и Слободан Јанковић, као и народни оркестар КУД-а „Костолац”.

Културно уметничка друштва су приказала складне покрете уплетене у један необичан вез пријатељства, репрезентујући на тај начин изворне домете наше културне баштине, историје и традиције. Сала Дома културе била је испуњена до последњег места што је доказ да се настоји  да се наша традиција и даље достојанствено чува.

Организатори ове манифестације су Културно уметничко друштво „Костолац” и Центар за културу „Костолац” а покровитељ Градска општина Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!