Светосавско посело у ОШ „Јован Цвијић”

У Основној школи „Јован Цвијић” у петак 17.01.2020. године одржано је Светосавско посело у сарадњи са Ђачком задругом „Мали рудари” и Удружењем за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“.

На самом почетку  в.д. директора школе, Марина Митровић, поздравила је све присутне пожелевши им топлу и срдачну добродошлицу.

 

Чланови удружења су ученицима открили тајне дрводељства, шивења, плетења и хеклања, па су ученици могли и да понешто науче о тајнама старих заната, али и да се послуже ђаконијама које су припремиле чланице удружења.

 

 

Ова манифестација је само део светосавских дешавања којима су обележени дани посвећени првом српском просветитељу и архиепископу. Светосавски дани су започели 15. јануара, када је одржан литерарни темат посвећен Светом Сави. Квиз о Светом Сави организован је у сарадњи са Ђачким парламентом и трајао је два дана, 16. и 17. јануара. Дане посвећене Светом Сави обогатила је и изложба ученика од првог до осмог разреда.

Ово је први пут да су у ОШ „Јован Цвијић”организовани Светосавски дани са више различитих манифестација у част Светом Сави.  На Савиндан, 27. јануара, биће обављено резање колача у Цркви Светог Максима Исповедника, а затим ће се прослава славе наставити у школи приредбом коју припремају ученици од првог до осмог разреда заједно са својим учитељима и наставницима.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!