Представа „Сан о Милени” у петак, 30. августа

Представа „Сан о Милени” , о најплодоноснијој сликарки новије српске историје Милени Павловић Барили, одржаће се у петак, 30. августа 2019. године у позоришној сали Дома културе у Костолцу са почетком у 20 часова.

 

 

Представа Сан о Милени настала је из документарног истраживања биографије сликарке . Драматуршку матрицу представе чине писма, документа, критике, дневнички записи, аналитички текстови. Представа дефинише најважније животне догађаје Милене Павловић Барили преламајући је кроз призму њених ремек дела – зато представа говори о Милени језиком симбола њене уметности. Видео- рад формулисан је тако да покрива прегршт ликовних репродукција, те скенова докумената и писама уметнице.

Представа је едукативни, високо поетизовани запис о животу и делу једне од најзанимљивијих локалних уметница која је стекла светску славу.

Идејни покретач, продуцент и организатор је Тијана Вишковић, професионална глумица и председница Удружења уметника „Артиста”. Режију и драматургију потписује Јелена Богавац, реномирана драмска уметница. Миодраг Ковачевић је стручни сарадник, истраживач, композитор и извођач песама на поезију Милене Барили. У представи играју Тијана Вишковић, Јован Здравковић, Марко Панајотовић, Александра Вељковић и Миодраг Ковачевић. Костиме је осмислио Александар Ковачевић, а дизајн звука и видео-рад Игор Марковић. Своју успешну премијеру , представа је имала у Пожаревцу 17.12.2018. у Центру за културу, а београдску премијеру 6.02.2019. у Битеф театру у Београду, након чега је имала и још једно успешно извођење у Битеф театру 7.03.2019., у Новом Саду 20.04.2019., у Зајечару у позористу „Зоран Радмиловиц“ 17.06.2019., поново у Пожаревцу 20.06.2019., на међународном фестивалу Тврђава Театар  04.07. 2019. на ком је цео ансамбл освојио награду. Планирамо да гостујемо и даље  широм Србије и ван граница земље . Представа „Сан о Милени“ траје 80  минута. Представа је доживела велики успех и има подршку, позитивну критику и препоруке од великог броја стручних људи.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!