Ускршње манифестације у Костолцу

Градска општина Костолац и Центар за културу „Костолац” у сарадњи са Црквом Светог Максима Исповедника, поводом Ускршњих празника организују две манифестације.

У четвртак 25. априла у Дому културе у Костолцу, са почетком од 19 часова одржаће  други по реду Ускршњи дечији фестивал фолклорних ансамбала.

Културно уметничка друштва која ће учествовати у програму су КУД „Костолац“ из Костолца, КУД „Божидар Димитријевић Козица“ из Дрмна, КУД „Миодраг Миљковић Мидга“ из Ћириковца, КУД „Стишки бисери“ из Мајиловца, КУД „Стари Костолац“ из Старог Костолца, КУД „Света Петка“ из Петке, КУД „Кленовник“ из Кленовника, ГАНИП Пожаревац, КУД „Бубушинац“ из Бубушинца.
У петак, 26. априла планирано је фарбање и украшавање Ускршњих јаја. Такмичење ће се одржати у порти цркве Светог Максима Исповедника  са почетком од 16 часова.
 Како су нам рекли из Центра за културу „Костолац”циљ манифестације под називом „Шарено јаје срећу даје” је неговање културе и обичаја нашег народа, као и промовисање породичних вредности, али и да се најмлађи упознају са традицијом највећег хришћанског празника. Право учешћа имају деца од 4 до 14 година, а победници ће бити награђени по категоријама.
Организатори су припремили сав потребан материјал за такмичење и вредне награде, а пријаве су на сам дан такмичења.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!