Представљена нова књига Богдана Стевановића Блогдана

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, наш најпознати блогер Богдан Стевановић Блогдан представио је своју нову књигу „Са друге стране облога“ иза које стоји издавачка кућа „Вулкан“ из Београда. Књига је у продаји од фебруара ове године и већ је одштампано и треће издање.
 
Блогдан од децембра 2014. године пише истоимени блог који је за две године окупио више од 100 хиљада пратилаца. Приче са блога преносили су водећи штампани и електронски медији, како у земљи, тако и у региону. За себе каже да не тражи теме за писање, већ теме налазе њега.
Рођен је у Београду 1988. године. Завршио је Тринаесту београдску гимназију, а након тога је дипломирао на Географском факултету Универзитета у Београду на Одсеку за туризмологију.
После основних студија похађао је мастер студије туристичког новинарства на Универзитету Аутонома у Барселони. Бави се хуманитарним радом. Аутор је пројекта „Свет доступан свима“, основаног са циљем пружања информација о туристичким дестинацијама особама које користе инвалидска колица. Један је од оснивача покрета „Покажи мало да ти је стало“. Део новца од продаје његових књига донира се Националном Удружењу Родитеља Деце Оболеле од Рака – НУРДОР.
Овај отресит, духовит, понекад саркастичан мушкарац, пише о свему што га тишти, бави се дубоким животним темама, на питак, шармантан и понекад духовит начин. Његови текстови су искрени и увек непогрешиво погађају у суштину проблема. Пишућу, храбро огољава себе и дели своје дилеме, тугу, радости са целим светом.
До сада је објавио две књиге: Облоге од мастила (Вулкан, 2018) и Са друге стране облога (Вулкан, 2019). Живи и ради у Барселони (Шпанија) већ годинама.
Многобројни љубитељи Блогдановог писања имали су прилику да уживају 15. априла у Костолцу у разговору са овим дивним младим човеком и да чују делове из његове нове књиге.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!