ОДРЖАНА УСПЕШНА АKЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА KРВИ

Градска општина Kостолац, Црвени крст Пожаревац и Институт за трансфузију крви Србије, данас су у оквиру пролећне кампање организовали редовну акцију добровољног давања крви. Крв су давали мештани ГО Костолац у трансфузиомобилу Института за трансфузију крви Србије које је био смештен у центру Костолца.

Захваливши се челницима Градске општине Kостолац, који су помогли у организацији акције, Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста Пожаревац је нагласио да крв која се буде прикупила, биће за потребе како свих грађана Србије тако и наших суграђана, који се лече у пожаревачкој Општој болници и на клиникама и здравстевеним установама у Београду.

Овом приликом бих се захвалио свим грађанима Градске општине Костолац, који су дали крв, како би резерве крви у Републици Србији остале на оптималном нивоу. Такође позвао бих све грађане да се у што већем броју одазову и на следећим акцијама које организује Црвени крст Пожаревац, како би Град Пожаревац и Градска општина Костолац и даље задржале статус најхуманијих средина у Републици Србији, рекао је Обрадовић.

Потребе за крвљу, Костолчани су још једном препознали и разумели па је и ова акција била изузетно успешна: на акцију је дошло 31 потенцијалних давалаца а прикупљено је 26 јединица крви.

Акцију су подржале: чланица Већа ГО Костолац задужена за ресор спорта и културе, Маријана Божић и директорка Центра за културу „Костолац”, Јелена Шаманц . Овом хуманом чину, прикључила су се и два ромска удружења „Креативни Роми” и Еуро Роми” заједно са Канцеларијом за ромска питања у Костолцу, чији су чланови дали крв и на тај начин допринели успешности акције добровољног давања.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!