Затворена седма Смотра аматерских позоришта Браничевског округа

Седма Смотра аматерских позоришта Браничевског округа, затворена је у петак, 12. априла, уручењем Плакете за најбоље глумачко остварење Невени Мартић, за улогу у представи „Мурлин Мурло”, Аматерског позоришта „Креативни хаос” из Смедерева.

Од 8. до 12. априла за најбоље глумачко остварење вечери у свакој од представа, додељиване су Плакете „Жељко Kаран“. Публици су се представила позоришта из Малог Црнића, Смедерева, Петровца на Млави и Пожаревца. Последње вечери у част награђених позориште „Castellum“ одиграло је представу „ Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња” у режији Фуада Табучића.

Из вечери у вече,  за најбоље глумачко остварење вечери Плакете „Жељко Kаран“ добили су: Валентино Ољача за улогу Нинковића у представи „Госпођа министарка”, Невена Мартић за улогу Олге у представи „Мурлин Мурло”, Саша Радивојевић за улогу Алексе Жуњића у представи „Сумњиво лице“ и Бојан Николић за улогу просјака у представи „Чудо у Шаргану”.

Трочлани стручни жири, ове године радио је у саставу: Јелена Ристовић, профeсор српског језика и књижевности, Рената Минић, руководилац Библиотеке у Костолцу и Јасмина Кушлић, глумица АП „Castellum“.

Испред АП „Castellum” обратила се глумица Наташа Роквић Кашак, захваливши се пре свега публици, глумцима који су учествовали на смотри, жирију на објективности, али и члановима позоришта „Castellum” , који су помогли у организацији седме по реду смотре.

 

 

Смотру аматерских позоришта Браничевског округа организовало је позориште „Castellum” из Kостолца у сарадњи са Центром за културу „Kостолац”.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!