Костолац: Чување културне баштине и традиције кроз фолклор

У препуном костолачком Дому културе у суботу, 30. марта, одржан је концерт песама и игара Културно – уметничког друштва „Костолац” и гостујућег Културно – уметничког друштва „Свети Никола” из Дињаша из Румуније.

Концерт је део пројекта „Култура без граница” који у партнерству  реализују Град Пожаревац и општина Анина из Румуније.  У оквиру овог пројекта реализован је велики број активности догађаја и дружења, а једна од њих је заједнички концерт фолклора који је приређен у Костолцу. На овај начин развија се културна сарадња између две државе и подстиче развој туризма у региону.

Добродошлицу гостима пожелела је директорка Центра за културу „Костолац” Јелена Шаманц, изразивши наду да ће се дружење и сарадња на обострано задовољство наставити.  Она је том приликом уручила захвалнице и пригодне поклоне Културно – уметничком друштву „Свети Никола” из Дињаша и Културно – уметничком друштву „Костолац” за учешће на концерту песама и игара.

На бини су се смењивале игре из Западне Србије, игре из Тимочке крајине, из Србије, из Шумадије, игре војвођанских Румуна, Влашке игре, игре из Босилеградског Крајишта, Срема и бројне друге, а публика је громогласним аплаузом испратила свако извођење. За добру атмосферу на концерту побринули су се румунски вокални солисти Нелу Блидару, Kамелија Флорја и  Николета Власић извођењем српских, румунских и влашких песама.

Поред бројних грађана концерту су присуствовали чланови Већа Градске општине Костолац Миладин Радомировић, задужен за финансије и локално економски развој и Маријана Божић, задужена за ресор спорта, културе и туризма.

 

 

Концерт су организовали Град Пожаревац, Градска општина Костолац и Центар за културу „Костолац” у сарадњи са Културно – уметничким друштвом „Костолац”.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!