Изложба посне хране

У духу православља и у сусрет великом хришћанском празнику, Црква Светог Максима Исповедника и Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „ОД КЊИГЕ ДО ДУШЕ“ приредили су  у четвртак, 28. марта у Црквеној сали у Костолцу ИЗЛОЖБУ ПОСНЕ ХРАНЕ, која је била употпуњена песмама црквеног хора, поезијом и духовним причама.
У припреми посне хране учествовали су чланови Удружења „Од књиге до душе“: Рената Минић, Марија Копун, Невена Вуксановић, Ружица Живковић, Јово Ћулибрк, Весна Радивојевић, Магдалена Реџовић, Гордана Славковић, Драгослав Славковић, Матилда Вељковић, Сузана Ненић, Милица Исаковић, Вера Савковић, Зорица Бранковић, Драгица Стефановић, Слободанка Трајковић, Александра Икић Миладиновић, Жељко Миладиновић, Драган Журжевић, Слободан Јанковић, Маријана Јанковић, Фрањо Фејеш, Горан Минић, Негица Павловић, Анкица Зарић и Дијана Минић.
 
На менију су се нашла посна јела: пите са кромпиром, пите са зељем и празилуком, пребранац, пите са купусом, пите са копривама, суве паприке пуњене буковачама и пиринчем, пите са печуркама, мусака од зеља, суве паприке пуњене пиринчем и орасима, запечени кромпир, переце, ролат са туњевином, пуњене печурке, пљескавице од рибе, пљескавице од соје, салата (печурке, авокадо, целер), салата (цвекла са бадемима), салата (кукуруз, пасуљ, празилук, кромпир), салата са љутом паприком и празилуком, палента са сувим шљивама, погаче, проје, пите са вишњама, пите са јабукама, пите са дулеком, суџук, обланде, медено срце, посни мафини, корпице са дулеком и сувим шљивама, баклаве, ванилице, лења пита са дуњом…
Духовне приче и песме читали су: Марија Копун, Рената Минић, Весна Радивојевић, Матилда Вељковић, Катарина Лазић, Војкан Ивковић и Драган Журжевић.
Суштина поста није само у уздржавању од мрсних јела, већ је и у удаљењу од сваког греха: мржње, зависти, оговарања, злих дела. Суштина поста је да нас подсети на све оно што је добро у људима – на доброчинство и љубав према Богу и према ближњима.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!