Првих годину дана рада председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског

Пре тачно годину дана Серџо Крстаноски преузео је функцију председника Градске општине Костолац. Када се подвуче црта како каже председник општине јасно је да је урађено пуно за добробит свих грађана. Током 2018. године радило се на изградњи нове и одржавању постојеће инфраструктуре, са посебним акцентом на комуналну, путну и топлификациону инфраструктуру, уређење јавних површина, као и решавање питања заштите и очувања животне средине.

Резултате који су остварени у првих годину дана рада, Крстаноски је представио на конференцији за медије одржаној у уторак, 26. фебруара 2019. године.

Он је том приликом говорио о пројектима који су реализовани у 2018. години и о стратегији развоја Градске општине Костолац за 2019. годину са пројекцијама за 2020. и 2021. годину.

У протеклој години 43 милиона динара уложено је за асфалтирање улица и поплочавање тротора. Од капиталних инвестиција Крстаноски је издвојио изградњу фекалне канализације у Првомајској улици и капитално уређење зграде Градске општине Костолац. „У Петки су завршени радови на балансирању и финалном мерењу хидрауличног система даљинског грејања. Завршени су и пројекти ширења топлификационе мреже Круга пијаце, Кобаловој улици у Старом Костолцу и Базенској улици на Каналу. Очекујемо у наредном периоду добијање локацијске и грађевинске дозволе и почетак радова на реализацији поменутих пројеката” – нагласио је Крстаноски.

 

 

За даљи развој Градске општинe Костолац неопходна је добра сарадња са локалном самоуправом Града Пожаревца, која је током 2018. године била одлична” – рекао је Крстаноски истакавши да је Град Пожаревац за капиталне инвестиције у 2019 . години извојио преко 140.000.000,00 динара за пројекте и пројектне задатке. Међу наважнијима је пројекат ширења топлификационе мреже за насеља(Плажа, Виногради и Острово) као и пројекат уклањања надвожњака и изградње нове саобраћајнице у Првомајској улици.

У 2019. години урадићемо и пројекте за изградњу фекалне канализације у 17 улица на Kаналу, као и пројекат за нову фекалну црпну станицу у насељу Kанал са повећањем капацитета са хидро-машинском и електро-управљачком опремом. Урадићемо и пројекат за изградњу канализационе мреже за четири улице у Kостолцу (Николе Пашића 2, Николе Пашића 3, Светосавска и Војводе Степе) и тиме ће цела Градска општина Kостолац бити покривена водоводном и канализационом мрежом“ -рекао је Крстаноски.

Према речима председника општине за асфалтирање и реконструкцију улица на територији костолачке општине, Град Пожаревац ће издвојити преко 52.000.000,00 динара, што ће у великој мери допринети побољшању путне и укупне инфраструктуре.

 „Један од најзначајнијих капиталних пројеката, који ће бити реализован у периоду од 2019. до 2021. године, јесте замена, реконструкција и формирање новог дрвореда на подручју Градске општине Костолац” – нагласио је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

Захваљујући тимском раду, односно ефикасности и ефективности свих запослених, од службеника до руководства, остварили смо видљиве и мерљиве резултате, поставивши грађане Градске општине Костолац у центар свакодневног нашег рада и бриге, каже Крстаноски.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!