Završena deseta Smotra glumačkih ostvarenja „Viminacium lumen meum“

 

U nedelju, 09. decembra, završena je deseta jubilarna Smotra glumačkih ostvarenja „Viminacium lumen meum“. Nagrada za glumačko ostvarenje festivala dodeljena je  Mariji Debeljaković – Stefanović iz Gradskog pozorišta Jagodina, za ulogu Suzet u predstavi „Pidžama za šestoro”, dok je nagradu za nadahnutu igru i slikovito prikazan lik dobila Sara Srbljanin iz „Teatra 13” iz Zemuna, za ulogu Ale u predstavi „Kokoška”.

 

Od 3. do 9. decembra Kostolčani su ukupno videli sedam pozorišnih predstava, od kojih se šest takmičilo, a sedmu su revijalno izveli domaćini u čast nagrađenih.

Smotru je otvorilo Račansko pozorište Kulturnog centra „Radoje Domanović” , predstavom „Slučaj“ u režiji Dejana Cicmilovića. U utorak, 4. decembra nastupilo je pozorište „Paraćin“, sa predstavom „Legija časti“, po tekstu Bratislava Petkovića, a u režiji Tomislava Đorđevića. U sredu 5. decembra publici se predstavio „Teatar 13“ iz Zemuna, sa predstavom „Kokoška“, po tekstu Nikolaja Koljade, u režiji Dimitrija Aranđelovića, dok je u četvrtak 6. decembra,  Centar za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ iz Despotovca, odigrao predstavu „Ljubinko i Desanka“, po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Milana Veljkovića. U petak, 7. decembra  kostolačkoj publici se predstavilo A.P. „Vladimir Popović“ iz Vrbasa, predstavom „Iza kulisa“, po scenariju Majkla Frejna, u režiji Fauda Tabučića. U subotu je  Gradsko pozorište Jagodina, odigralo predstavu „Pidžama za šestoro“, po scenariju Marka Kamoletija, u režiji Velimira Mitrovića. Dok je poslednjeg dana u nedelju 9. decembra nastupitilo pozorište „CASTELLUM“ , sa predstavom „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, po tekstu, Iva Brešana, u režiji Fauda Tabučića.

Stručni žiri, u sastavu, Gordana Slavković nastavnik srpskog jezika i književnosti, Nataša Rokvić – Kašak glumica pozorišta „CASTELLUM“ i Bojan Nikolić glumac pozorišta „Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac, odlučio je da nagradu za glumačko ostvarenje festivala dodeli Mariji Debeljaković – Stefanović iz Gradskog pozorišta Jagodina, za ulogu Suzet u predstavi „Pidžama za šestoro”.  Nagradu za nadahnutu igru i slikovito prikazan lik dobila je Sara Srbljanin iz „Teatra 13” iz Zemuna, za ulogu Ale u predstavi „Kokoška”.

Tom prilikom predsednik žirija, Bojan Nikolić, uručio je plakete dobitnicima nagrada. On se tom prilikom zahvalio pozorištu „CASTELLUM“ na pozivu da bude član žirija, čestitajući im na odličnoj organizaciji festivala.

 

Svi posetioci festivala bili su u prilici da u holu Doma kulture pogledaju retrospektivu rada pozorišta „CASTELLUM“. Tom prilikom izloženi su posteri sa fotografijama sa svih predstava koje kostolačko pozorište odigralo u prethodnim godinama.

 

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!