Predstavljanje knjiga Lele Milosavljević u Biblioteci u Kostolcu

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, organizuje u petak, 30. novembra 2018. godine sa početkom u 19 časova predstavljanje knjiga Lele Milosavljević. Autorka će tom prilikom predstaviti dve knjige, „Tragovi bosih stopala“ i „Ples među svicima”.

„Tragovi bosih stopala“, knjiga kratkih priča i razmišljanja o svakodnevnom životu, autorkin je prvenac. Ispisana od tuđih, do ličnih priča autorke,od nekog vremena koje polako zaboravljamo, do surove stvarnosti, budi emociju čitaocu. Opominje nas da savremeni tokovi civilizacije i i brzina življenja neminovno otuđuju čoveka od vrednosti koje su nenadoknadive. Podseća nas na pretke,na zavičaj, na predmete i izraze koje smo zaboravili.

„Ples među svicima”, zbirka koju čine trideset tri priče o temama koje se tiču svakodnevnog, obično nezapažajućeg, a jako bitnog, ljudskog trajanja, a tiču se ljubavi, žena, prijateljstva, predmeta i pojava koje samo izuzetnom prigodom istaknemo.  Ulaz je slobodan.

 

 

O književnici:
Lela Milosavljević je liričar i satiričar. Ljubitelj umetnosti i kolekcionar uspomena. Do sada je objavila dve zbirke priča: „Tragovi bosih stopala“ i „Ples među svicima“. Njane priče su objavljivane u više štampanih i elektronskih časopisa za umetnost i kulturu. Učesnik je više književnih konkursa i dobitnik više nagrada. Na danima humora i satire „Vuko Bezarević“ u Pljevljima, njena priča „Udovac” osvojila je prvu nagradu za najbolju satiričnu priču.
Lela Milosavljević živi i radi u Užicu.

Deo iz knjige:
Bol
Ne može se bol podeliti. Uobliči je vreme, proteraju novi dani, sabije je život u mišju rupu. I sam je guraš i gaziš, ali to je ono što je samo, i za vazda tvoje.
Bude tu nekih ljudi koji bi da ti pomognu, da te uteše. Bude neko vreme. I ti malo skreneš misli, malo dublje potisneš tu guku što te davi, ali nema tu deobe. Ona ostane u tebi.
Tu ona, nekad raste, nekad čili. Izviruje iz tvog pulsa, iz jesenje magle, iz prazničnih mirisa. Ona je jedino na čemu ti drugi nikad neće pozavideti, nikad je neće poželeti za sebe.
Bol te i ubije i vaskrsne. Osakati te i nauči. Bez nje si kao bez kičme, ali sa njom si slomljenih krila.
Bol je đavolja rabota, kao reč ima dva roda, kao osećaj nema ni roda ni poroda.
Ne može se bol podeliti.

Datum: Petak, 30. novembar 2018. godina, u 19 časova
Mesto: Biblioteka u Кostolcu
Ulaz slobodan.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!