Održan koncert pesama i igara „Uvek sa vama“

U pozorišnoj sali Doma kulture u Kostolcu, u petak, 23. novembra 2018. godine , održan je koncert pesama i igara Kulturno – umetničkog društva „Kostolac“ , pod nazivom „Uvek sa vama“, namenjen prevashodno našim najstarijim sugrađanima.

Koncert je otvoren „Igrama iz Šumadije“ u izvođenju Prvog folklornog ansambla KUD-a „Kostolac“, koji je tokom večeri odigrao i „Igre iz Zapadne Srbije“, „Igre iz okoline Leskovca“, „Igre iz Timočke Krajine“ i „Igre iz Bosilegradskog krajišta“. Dečiji folklorni ansambl „Proleće“ kostolačku publiku oduševio je „Vlaškim igrama“ i „Igrama Donje Jasenice“.

Dečiji folklorni ansambl „Cvrčak“ izveo je „Igre za decu“ , dok se „Spletom igara iz Srbije“ predstavio  dečiji folklorni ansambl „Kolibri“. „Vlaške igre iz Homolja“ prezentovao je dečiji folklorni ansambl „Vrabac“, a veče su obogatili i vokalni solisti Slobodan Janković i Marija Dražić.

Tom prilikom predsednik Kulturno – umetničkog društva „Kostolac“, Nikola Topo uručio je članu Narodnog orkestra, Tomi Topu  plaketu, zahvalnicu i ručni sat sa posvetom za jubilarni petstoti koncert i veliki doprinos u radu kulturno umetničkog društva.

Po tradiciji sala kostolačkog Doma kulture, bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je bogatim aplauzima nagrađivala izvođače koji su igrom, pesmom i narodnom nošnjom prezentovali bogato kulturno nasleđe.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!