Uoči zimske sezone na kopovima: Biće dovolјno uglјa

Najpovolјniji raspored rudarskih mašina obezbediće dovolјne količine uglјa

Na Površinskom kopu „Drmno” čine se napori da se pre ulaska u zimski režim rada poveća pogonska spremnost mašina. Prema rečima Dragoslava Slavkovića, direktora PK „Drmno”, biće ovo jedan od težih zimskih perioda za zaposlene na kopu „Drmno“.

 

 

Pritislo nas je mnogo problema sa svih strana. Ulažemo maksimalne napore da složene i tehnički zahtevne kvarove otklonimo i stvorimo uslove za njihov ulazak u proizvodni proces. Uporedo radimo i na tehničko-tehnološkim zahvatima u smislu najpovolјnijeg raspoređivanja rudarskih mašina u ovom trenutku, kako bismo obezbedili dovolјne količine uglјa tokom zimskog perioda – kaže Slavković.

Prema njegovim rečima, trenutne eksploatacione rezerve otkrivenog uglјa iznose oko 2,5 miliona tona, što omogućava stabilnu i kontinuiranu proizvodnju tokom nastupajućeg zimskog perioda.

Na mašinama koje rade u sklopu uglјenog sistema nemamo problema, a i ako se pojave, rešavamo ih u hodu. Svi mi na kopu „Drmno”, a posebno zaposleni koji su direktno vezani za proizvodnju i održavanje mašina, kao i za proizvodni proces u celini, moramo da budemo spremni da uložimo i dodatne napore da se zimski period prebrodi na način koji se od nas očekuje − kazao je Slavković.

Izvor: Energija Kostolac

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!