Ispunjen proizvodni plan

Plan proizvodnje ostvaruje se uz veliko zalaganje zaposlenih

Proizvodni učinak instalisanih termokapaciteta u Kostolcu u prvom kvartalu bio je u skladu s planom i četiri bloka proizvela su oko 1,75 milijardi kWh električne energije. Nenad Marković, direktor za proizvodnju energije ogranka „TE-KO Kostolac“, ističe da se plan proizvodnje ostvaruje uz veliko zalaganje zaposlenih.

Ispunili smo proizvodni cilj koji je bio postavljen pred nas. I TE „Kostolac A“ i TE „Kostolac B“ ispunile su predviđene tromesečne proizvodne zadatke. U TE „Kostolac A“ je od početka januara pa do kraja marta ukupno proizvedeno 517 miliona kWh, što predstavlja potpuno ostvarenje plana za ovu termoelektranu. U istom periodu u dva bloka TE„Kostolac B“ proizvedeno je oko 1,23 milijarde kWh, kao što je planom i predviđeno − rekao je Marković.

U zimskom periodu se u termokapacitetima kostolačkog ogranka Elektroprivrede Srbije“ proizvodi i toplotna energija za grejanje.

Tokom zimskog perioda, termoelektrana „Kostolac A“ ima dvostruku ulogu. Osim primarne funkcije proizvodnje električne energije, u zimskim mesecima obaveza je i da se obezbeđuje toplotna energija za daljinski sistem koji pokriva Požarevac, Kostolac, kao i naselja u njihovoj okolini. Grejna sezona traje uvek do polovine aprila, nakon čega se termoelektrane vraćaju svom primarnom zadatku – istakao je direktor Marković.

 

 

Toplotna energija za sve

Tokom nekoliko prethodnih godina, toplifikaciona mreža nije se ograničavala samo na širenje u gradskim naseljima već je daljinsko grejanje omogućeno i u seoskim naseljima koja se nalaze u okruženju termoelektrana i kopa. Zahvaljujući obezbeđenom sistemu za daljinsko grajanje, najveći broj individualnih ložišta je ugašen, što poboljšava kvalitet vazduha u zimskom periodu.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!