Predstavljanje autora Književne omladine Srbije u kostolačkom Domu kulture

U organizaciji Kulturno sportskog centra „Kostolac“ u kostolačkom Domu kulture, 28. novembra sa početkom u 19 časova, održaće se predstavljanje autora Književne omladine Srbije.
Među autorima koji će predstaviti svoje knjige biće Kostolčanka, Dunja Vulić, koja je napisala knjigu „Kroz teleskop“. 
Dunjina knjiga je topla, iskrena priča o njenoj generaciji, generaciji dvanaestogodišnjaka koja se suočava sa uobičajenim problemima odrastanja. U knjizi nema nečeg nestvarnog i nemogućeg. Problemi koji muče junake ove priče su problemi sa kojima se sreću Dunjini vršnjaci: prijateljstvo, izdaja, odanost, želja za avanturama, odnos sa roditeljima, istraživački duh, simpatije, tajanstvenost itd. Likovi su realni, živopisno naslikani.
Dunja je prekoračila granice svojih godina i prvim romanom pokazala zrelost, sistematičnost i kreativnost. Ideju o drugarstvu i verovanju u snove ispričala je ubedljivo do kraja. Knjiga se i završava tako. Ilija, pisac, poručuje: „ Uspeo sam! Ostvario sam svoj san!“ I Dunja je ostvarila svoj san. Ali tek onaj prvi. Verujem da će ih biti još mnogo. I verujem da će ovu knjigu sa zadovoljstvom čitati i mladi i odrasli. Svako će u njoj pronaći deo sebe i poruku za sebe.
(Iz recenzije Prof. Gordane Slavković)
Autori koji će nam govoriti o svojim delima su:
1. Dunja Vulić, autor knjige „Kroz teleskop“
2. Nikola Jovanović, autor zbirke poezije ,,Dileme“ 2015. ( 1. nagrada ,,Pegaz“) i zbirke priča i poezije ,,Poslednji urlik vukova“ 2017.
3. Katarina Krstajić, autor romana ,,Rekla si nikad?“ 2017. ( 2. nagrada ,,Pegaz“)
4. Mileva R. Stanković, autor romana ,,Saga o belutku“ 2017.
Moderator večeri biće pesnik – Tanja Vukićević.
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!