Grčić: EPS spreman za zimsku sezonu

 

 

 

Snabdevanje električnom energijom za građane i za privredu je stabilno i EPS je spreman za pouzdanu isporuku električne energije za predstojeću zimsku sezonu, rekao je direktor Milorad Grčić, v. d. direktora Javnog preduzeća „Elektroprivrede Srbije“.

 

Grčić je za RTS rekao da neko želi da unese nemir među građane i da plasira dezinformacije da će biti redukovano snabdevanja električnom energijom.

 

Restrikcija neće biti, jer nema potrebe da ih bude. Prethodne godine je bila ista priča, da ćemo imati isti problem, pa je u zimi koja je bila jedna od najhladnijih u prethodnih 10 godina Srbija bila primer sigurnosti snabdevanja u regionu i Evropi – istakao je Grčić.

 

 

Kako kaže, sistemi su remontovani i spremni za zimu, hidroagregati u hidroelektranama su spremni, deponije uglja na termoelektranama se pune po planu.

 

Na deponijama imamo više uglja nego u istom periodu prošle godine – rekao je Grčić i dodao da je na površinskim kopovima u „Kolubari“ i „Kostolcu“ od početka godine proizvedeno 29,8 miliona tona uglja.

 

Prvi čovek EPS-a je kao primer ulaganja u niskonaponsku mrežu naveo radove u podrinjskom kraju, gde je obišao radove u opštinama Krupanj i Ljubovija.

 

Imali smo značajna ulaganja u podrinjskom delu. Instaliramo 52 kilometra niskonaponske mreže na teritorijama opština Ljubovija, Mali Zvornik, Krupanj i Loznica – istakao je Grčić.

 

EPS u Podrinju menja drvene bandere novim betonskim. Rekonstrukcija 52 kilometra niskonaponske mreže samo je prva faza, jer će se radovi nastaviti i tokom zime.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!