Kostolački sportski ribolovci, članovi Sportskog ribolovačkog društva “ Dunavac “ među najboljima u državi i na svetu

 

Povodom ostvarenih zapaženih rezultata članova Sportskog ribolovačkog društva “ Dunavac “ iz Kostolca, u sali Skupštine Gradske opštine Kostolac održana je konferencija za medije kojoj su pored predsednika G. o. Kostolac, Ivana Savića prisustvovali gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović i predsednik Sportsko ribolovačkog društva “ Dunavac “ Nenad Radović.

Na X Svetskom prvenstvu za hendikepirane i XIX Svetskom prvenstvu za veterane koja su se održavala u Kanjiži u periodu od 5. do 10. juna, Sportsko ribolovačko društvo “ Dunavac “ ostvarilo je zapažene rezultate. U konkurenciji ribolovaca sa hendikepom učestvovali su takmičari iz deset država. Naš Kostolčanin, član reprezentacije Srbije, Vladan Jocić u konkurenciji od 48. takmičara zauzeo je 23. mesto pojedinačno.

 

Na državnom prvenstvu koje se održavalo dva dana u Kanjiži i dva dana u Kniću, na Gružanskom jezeru, Kostolac je imao dva takmičara, uzrasne kategorije od 10. do 14. godina. Kostolčanka Milica Maksić uspela je iz 4 kola, tri puta da bude prva i tom prilikom je osvojila drugo mesto na državnom prvenstvu i samim tim postala vicešampion Srbije. Time je stekla status reprezentativke Srbije, a iduće godine će predstavljati klub, grad i državu u Italiji na Svetskom prvenstvu.  Pored nje u timu je bio Mladen Spasić koji je sa 10. godina zauzeo 8. mesto i time stekao status državnog reprezentativca. U kategoriji do 20. godina takmičar Valjarević Marko zauzeo je 3. mesto koji je takođe stekao status reprezentativca.

 

Značajno je napomenuti da su kadeti Sportsko ribolovačkog društva “ Dunavac “ iz Kostolca ove godine prvi u državi po pitanju ostvarenih rezultata.

 

Predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić je istakao da su u saradnji sa Gradom Požarevcem i ove godine obezbedili značajna sredstva za funkcionisanje sportskih organizacija sa teritorije Gradske opštine Kostolac.

“ Sportsko ribolovačko društvo “ Dunavac “ je u prvom delu godine jako uspešno iskoristilo sredstva koja je dobilo na raspolaganje, a pritom je nanizalo značajne uspehe u tom domenu takmičenja. Ovom prilikom bih pohvalio predsednika Nenada Radovića, ali i članove ribolovačkog društva, učesnike takmičenja na postignutim rezultatima, koji na najbolji mogući način i u najlepšem svetlu predstavljaju naš grad“ – rekao je Savić.

 

Predsednik Sportsko ribolovačkog društva “ Dunavac “ iz Kostolca, Nenad Radović je dodao da se krajem meseca jula održava takmičenje u Valjevu – Liga kup, gde se deca pre svega upoznaju i druže, a samim tim ulaze u tajne sportskog ribolova.

 

Ribolovačko društvo je tokom 2017. godine, osnovalo je malu školu ribolova u okviru koje su bila uključena deca od 1. do 4. razreda osnovne škole. Škola je uspešno sprovela kurs u dva isturena odeljenja O.Š. “ Jovan Cvijić “ Kostolac u Petki i Starom Kostolcu. Na taj način 38 polaznika uspešno je steklo diplomu male škole ribolova. Početkom nove školske godine u planu je i sprovođenje kursa u isturenim odeljenjima u Klenovniku i Ostrovu, ali i u centralnoj školi u Kostolcu.

 

U mesecu avgustu četiri takmičarke ribolovačkog društva nastupaju na Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu u Mađarskoj, a to su Slavica Dražić, Tamara Petrović, Sandra Ilić i Jelena Radović, koje su do sada ostvarivale zapažene rezultate na Svetskom prvenstvu u ribolovu. “ Imamo potencijala da se 2020. godine kandidujemo za Svetsko prvenstvo za dame u ribolovu, očekuje se 18. do 20. nacionalnih timova, ali bi pre toga moralo dosta da se poradi na infrastrukturi i na samoj stazi koja bi bila sa druge strane plaže “ Topoljar “ . Samim tim postoji realna mogućnost da ugostimo najbolje svetske takmičarke u sportskom ribolovu“ – rekao je Radović.

 

Ove godine Sportsko ribolovačko društvo “ Dunavac “ iz Kostolca proslavla 69. godina postojanja i rada, a sledeće godine obeležava jubilej. U narednih nekoliko godina planovi kostolačkog ribolovačkog društva su bazirani na razvoju sportskog i rekreativnog ribolova, takmičarskog ribolova, ali i organizaciji mnogih manifestacija.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!