Potpisan trojni ugovor između G. o. Kostolac, Grada Požarevca i Nacionalne službe za zapošljavanje

 

U Skupštinskoj sali Gradske opštine Kostolac, u sredu 12. jula potpisan je trojni ugovor između Grada Požarevca, Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Požarevac i Gradske opštine Kostolac.

 

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović, direktorka požarevačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja, Sonja Mirić i predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić.

 

 

 

 

Prema rečima predsednika Gradske opštine Kostolac, Ivana Savića ovim ugovorom je omogućeno radno angažovanje za 15 nezaposlenih lica koja se vode na evidenciji NSZ – Filijale u Požarevcu, a koja spadaju u kategoriju teže zapošljivih lica sa prvim i drugim stepenom stručne spreme.

Javni radovi, osim što predstavljaju jednu od aktivnih mera zapošljavanja u velikoj meri doprinose da teritorija Gradske opštine Kostolac bude uređenija i lepša – dodao je Savić.  Vrednost javnog rada za 15 lica, na period od četiri meseca iznosi oko 2 miliona dinara.

 

Predsednik Savić je tom prilikom izrazio zahvalnost gradonačelniku Grada Požarevca, Banetu Spasoviću i direktorki Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Požarevac, Sonji Mirić s obzirom na činjenicu da su u svojim finansijskim planovima za 2017. godinu opredelili značajna sredstva za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji Gradske opštine Kostolac.

 

Ovo je prvi trojni ugovor koji se potpisije između Grada Požarevca, Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Požarevac i Gradske opštine Kostolac kao izvođača radova. U narednom periodu prema rečima direktorke NSZ – Filijale Požarevac, Sonje Mirić planira se potpisivanje novih osam ugovora sa izvođačima javnih radova koji su dobili pozitivno mišljenje od strane NSZ, Lokalnog saveta za zapošljavanje i od strane Gradskog veća.

 

 

Grad Požarevac i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Požarevac, u proteklom periodu su potpisale Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja. Ove godine Grad Požarevac izdvojio je 9 miliona za javne radove koji će se obavljati prema Lokalnom akcionom planu, dok je Nacionalna služba za zapošljavanje uzela učešće u sufinansiranju mera aktivne politike zapošljavanja sa 7,5 miliona dinara, što znači da je više od 16 miliona izdvojeno za sprovođenje javnih radova na teritoriji Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!