Predavanje: Monoteizam – Religija našeg vremena i novi religijski pokreti

 

U organizaciji Biblioteke u Kostolcu, ogranka Narodne biblioteke “ Ilija M. Petrović “ Požarevac, održaće se predavanje na temu Monoteizam – Religija našeg vremena i novi religijski pokreti. Predavač će biti Aleksandar Vujičić, koji će govoriti o religijskom fenomenu, u svim epohama.

 

Na predavanju će biti reči o tri najuticajnije monoteističke religije poznate u istoriji svetske kulture Judeizmu, Hrišćanstvu i Islamu, koje su nastale na Bliskom istoku i tesno su povezane jedna sa drugom, ali se istovremeno razlikuju po pitanju dogmatskog učenja.

 

Cilj ovog predavanja je ukazivanje na osnovne karakteristike svake religije posebno, na njihov značaj i uticaj na čovečanstvo, kao i isticanje sličnosti i razlika unutar ovih tri velikih monoteističkih religija.

 

Predavanje će se održati, u sredu 19. jula sa početkom 19 časova u Biblioteci u Kostolcu.

 

 

Aleksandar Vujičić, rođen je 1985. godine u Beogradu. Osnovnu školu završio je u Rakovici, Bogosloviju Svetog Kirila i Metodija u Nišu. Diplomirao na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Radi kao veroučitelj u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!