Opredeljena sredstva za finansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica, NVO i udruženja koja su od javnog interesa za Gradsku opštinu Kostolac

 

IMG_20170224_110606

Povodom održane 48. redovne sednice Veća G. o. Kostolac u petak. 24. februara održana je konferencija za novinare. Prisutnima medijima obratio se predsednik G. o. Kostolac Ivan Savić, koji je od ukupno 16. tačaka koje su se našle na dnevnom redu izdvojio najbitnije, a koje su od velike važnosti za funkcionisanje svih oblasti društvenog života.

 

Prema rečima Savića, jedna od značajnijih tačaka bila je Razmatranje zapisnika sa sastanka Komisije za dodelu sredstava za sufinansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica koje se finansiraju iz budžeta G. o. Kostolac, za čije programe i projekte opredeljena sredstva iznose 1.000,000,00 dinara.

 

Druga značajna tačka na sednici Veća bila je Razmatranje zapisnika sa sastanka Komisije za vrednovanje projekata i programa udruženja koja su od javnog interesa za G. o. Kostolac za 2017. godinu. Istakavši zadovoljstvo s obzirom na činjenicu da se ove godine pojavilo dosta novih udruženja, koja nastoje da održe našu narodnu tradiciju i tradiciju zadužbinarstva, predsednik je napomenuo da su konkurisala i udruženja koja postoje već duži niz godina, koja su zapostavila svoj rad, a sada su se ponovo aktivirala i nastoje da aktivno učestvuju u društvenom životu.

 

Ove godine sredstva za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata – programa nevladinih organizacija i udruženja građana iznose 2.307.000,00 dinara. Za programe socijalne i zdravstvene zaštite i pomoći i brige o starima opredeljena sredstva  iznose  700.000,00 dinara, dok su sredstva za funkcionisanje kulturno – umetničkih društava sa teritorije G. o. Kostolac ove godine utrostručena i iznose  3.000.000,00 dinara.

Razlog za uvećanje sredstava Kulturno – umetničkim društvima je njihovo veliko angažovanje i odgovornost u cilju očuvanja tradicije i kulture našeg naroda. Savić je još jednom naglasio da su ove godine predviđena sredstva uvećana u odnosu na prethodne godine.

 

Na prethodnoj sednici veća usvojen Izveštaj Komisije za dodeljivanje sredstava za funkcionisanje sportskih organizacija.

Govoreći o sredstvima koja su dodeljena sportskim organizacijama, Savić je rekao da su ugovori sa njima potpisani, sredstva su im već preneta kako bi one mogle da raspolažu njima. Jedan od uslova koji je svaka sportska organizacija morala da ispuni prilikom  podnošenja konkursne dokumentacije bio je angažovanje sportskog stručnjaka sa završenom odgovarajućom višom ili visokom stručnom spremom u oblasti fizičkog vaspitanja. Na taj način omogućeno je da desetoro nastavnika fizičke kulture sa teritorije G. o. Kostolac nađe zaposlenje i zasnuje radne odnose u sportskim organizacijama.

 

CEO SNIMAK SA KONFERENCIJE MOŽETE POSLUŠATI OVDE

 

https://soundcloud.com/user-372597328/ivan-savic-24022017-izvestaj-sa-sednice-veca

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!