Učenici T.Š.“ Nikola Tesla “ u poseti „Radio Stil“-u

Danas su učenici T.Š.“ Nikola Tesla “ sa domom učenika smer : elektrotehničari elektronike na čelu sa profesorkom Biljanom Popović u okviru predmeta  „Elektronski pojačivači“ posetili „Radio Stil“ kako bi se upoznali sa načinom funkcionisanja elektronskog medija. Za učenike je veoma važno da se pored teoretskog susretnu i sa praktičnim delom .

IMG_20160617_101040

Oni su se upoznali sa studijskom opremom  , načinom uređivanja  programa i njegovog emitovanja (muzičke numere, jinglovi,emisije).

Profesorka Biljana Popović je istakla da joj je drago da su učenici dobili priliku da teorijska znanja koja su stekli u školi vide i primene praktično .

„Učenici na taj način shvataju smisao učenja i teorijskog obrazovanja .Kada dođu na ovakva mesta tada dobijaju ideje za buduća zanimanja “   .

 

IMG_20160617_102927

O saradnjio između učenika i profesora prof. Biljana je  rekla da se profesori trude da učenicima pruže sve što im je potrebno da bi svoje znanje upotpunili .

„Današnje generacije više komuniciraju savremenom tehnologijom ,pa se i mi u tom smislu usavršavamo . Njima su digitalni mediji jako bliski pa na taj način gledamo da ih uključimo ,i informišemo  pomoću sajtova i blogova profesora“.

20160617_102112

20160617_102101

Učenici su učestvovali u izradi i realizaciji priloga koji je snimljen sa profesorkom Biljanom i na taj način upoznali sa produkcijom radijskog programa  i na koji način se vrši selekcija i reprodukcija muzičkih numera i džinglova u etar.Odlično su se iskazali i u ulozi tonca,i tom prilikom nisu krili oduševljenje pa verujemo da će nekima od njih ovaj posao biti zanimanje.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!