Dodela pehara u T.Š. „Nikola Tesla“-Kostolac

Tehnička škola „Nikola Tesla“ sa domom učenika – Kostolac danas je bila domaćin dodele pehara i zahvalnica učesnicima turnira „Bitka na Drini“.

Turnir je održan prošle nedelje u Poljoprivrednoj školi „Sonja Marinković“ – Požarevac, kao deo projekta „Da rat zauvek ostane samo igra“, u organizaciji Udruženja boraca istočne Srbije – Požarevac, Saveza boračkih organizacija Republike Srbije (SABOR), uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

 

Reč je o igri koja na veoma zanimljiv i obrazovni način oživljava istoriske događaje iz Prvog svetskog rata, stavljajući igrače u ulogu komandanata vojski Kraljevine Srbije i Crnogorsko sandžačke vojske sa jedne, odnosno Austrougarske balkanske vojske sa druge strane.

Cilj projekta je negovanje istoriskih, nacionalnih i  državnih vrednosti sa jasnom porukom da rat ostane samo igra.

P3183237

Direktor  T.Š „Nikola Tesla“ sa domom učenika – Kostolac –Goran Nestorović uručio je pehare i zahvalnice najboljim takmičarima i poželeo im je puno uspeha na Republičkom takmičenju, sa željom da i u budućnosti škola bude domaćin ovakvih priznanja.

 

Učenici T.Š „Nikola Tesla“ ostvarili su odlične rezultate:

  • Prvo mesto:  Sremčev Aleksandar  (E23)
  • Treće mesto: Vratonjić Luka  (E23)
  • Četvrto mesto:  Mijatović Veljko (E23)

P3183247  P3183244

Zahvalnice za izuzetan doprinos u realizaciji projekta „Bitka na Drini“ dobili su profesor istorije Zoran Pešić iz T.Š „Nikola Tesla“ i profesorka istorije Dušica Pantović iz P.Š. „Sonja Marinković“.

P3183243

Predsednik Udruženja boraca istočne Srbije – Marjan Stojković istakao je da je „Bitka na Drini“ prva strateška srpska igra finansirana od strane Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

P3183242

Udruženje boraca istočne Srbije – Požarevac zajedno sa učesnicima trurnira odnosno prvih pet osvojenih mesta, učestvovaće na četrdesetom međunarodnom turniru društvenih igara koji se održava 8, 9 i 10 jula 2016g. u Novom Sadu. Na turniru uzeće učešće više od pedeset evropskih zemalja.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!